Дни след публични разногласия за хода на войната с главнокомандващия

...
Дни след публични разногласия за хода на войната с главнокомандващия
Коментари Харесай

Зеленски се обяви за отлагане на президентските избори

Дни след обществени различия за хода на войната с главнокомандващия украинските въоръжени сили, президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани сънародниците си към единение за отпор против съветското настъпление, което продължава към този момент 21-ви месец.

Зеленски отхвърли да одобри констатацията на военачалник Валерий Залужни за патова обстановка на фронта и се разгласи за отсрочване на президентските избори, които другояче би трябвало да се състоят идния март:

" Всички разбираме, че в този момент във военно време, когато има голям брой провокации е крйно безконтролно да се занимаваме с въпроси, сързани с изборите по подобен лекомислен метод. Трябва да осъзнаем, че в този момент е време за защита, време за борба, от която зависи ориста на страната и нейния народ. Смятам, че избори в този миг не са уместни ".

В очакване на следващата вълна от съветски бомбардировки тази зима, Украйна ускорява противовъздушната си защита благодарение на западните съдружници, които са доставили тази седмица още системи NASAMS.

Очаква се в скоро време украински водачи да стартират образование в Румъния. За задачата през днешния ден Нидерландия достави там първите пет обещани изтребителя Ф-16.
ТЕМА преди 34 минути 362 преди 2 часа 596 преди 11 часа 885
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР