Дни преди първия мач в турнира Лига Европа между Астана

...
Дни преди първия мач в турнира Лига Европа между Астана
Коментари Харесай

Саид Ибраимов: Астана е фаворит срещу Лудогорец

Дни преди първия мач в шампионата Лига Европа сред Астана (Казахстан) и българския първенец Лудогорец помощник-треньора на тима от някогашната руска република Саид Ибраимов приказва пред Българска телеграфна агенция. Някогашният бранител на Нефтохимик, Монтана и Левски без подозрение има голям опит и стаж в Казахстан. Но нито за момент не губи от взор и българското състезание.

Ибраимов описа по какъв начин върви подготовката на Астана за мача във вторник, кой е любимец в идната среща и дали е бил сюрпризиран от резултатите на българските тимове в Европа.

Г-н Ибраимов, подготвен ли е тимът на Астана за мачовете с Лудогорец?

По принцип сме подготвени, тъй като шампионата на Казахстан е в разгара си. Изиграхме към този момент и четири мача в европейските клубни шампионати, а в този момент ни следва идващ дуел със сериозен съперник. Mога самоуверено да заявя, че Лудогорец е от калибъра на Динамо (Загреб), с който играхме в предходния кръг. Но жребият е хвърлен, както се споделя, и ние се приготвяме да се противопоставим оптимално добре.
 Десподов: Няма по какъв начин да навеждаме глава, би трябвало да отстраним Астана
Десподов: Няма по какъв начин да навеждаме глава, би трябвало да отстраним Астана

Подхождаме с голямо почитание към Лудогорец, тъй като това е един тим, който в последните години измести Левски и ЦСКА от върха в българския футбол. И освен това, само че и се затвърди като водач. Познато име е, тъй като играе непрекъснато в Европа.

В България споменаването на клуба Астана непроменяемо провокира асоциации със постоянна българска връзка и работата на Станимир Стоилов като старши треньор там. Колко по-различен е този Астана от тима, в който работихте преди години с цялостен български щаб?

Във футбола няма през вчерашния ден, тъй като животът тече доста бързо. Да, реализираха се тогава доста хубави резултати, а още по-радващото беше сериозното българско наличие в оня миг. Но в този момент е друго. Отборът се построява напълно на ново. Задачата ни сега с треньора Григорий Бабаян е да създадем пиедестал на клуб, който да се показва в бъдеще почтено в Европа.

Кой е любимецът в този миг? Астана или Лудогорец? Шансовете 50 на 50 ли са?

На този клиширан въпрос ще се опитам да избягам от клиширания отговор. В моето ДНК, без значение кой е противник, аз нямам друго мислене, с изключение на за победа. Независимо кой е съперникът, в първия мач, на стадион " Астана Арена " любимецът е Астана. Ние сме ги анализирали добре Лудогорец. Но какъв е смисъла в този момент да влизам в елементи? Ще поставим най-много старания, с цел да се противопоставим на Лудогорец. И в случай че те са толкоз по-добри от нас, дано да ни отстранят. За нас е значимото да покажем това лице, което желаят да видят нашите почитатели.

Всъщност, Вие с Лудогорец ли очаквахте да играете? За вас отпадането на разградчани от Олимпия (Любляна) изненада ли беше или не?

Наистина, имаше някои изненадващи резултати в клубните шампионати. Но през днешния ден в Европа има доста информация за всеки. Информация, от която можеш да си направиш разбор и преценка за положението на съперника. Жалко, че Лудогорец не съумя да преодолее Олимпия. Шампионската лига е друго измерение. Но когато си изнемощял, логиката подсказва, че би трябвало да насочиш всички старания в идващия мач и шампионат. Шансове имаха. Но и шансът не беше на тяхна страна.

Понеже знам, че следите българските тимове супер-детайлно, сюрпризиран ли сте от резултатите в европейските шампионати, които реализираха Левски, ЦСКА и ФК ЦСКА 1948?

Да, два български тима отпаднаха още в първото си затруднение, което не е добре за нас, за българския футбол. Първо губим авторитет, и второ - финансите от едно продължение в идващ стадий не са дребни. Това са клубове с доста и скъпи играчи и каквото и количество пари да влезе от УЕФА, не са непотребни средства. Да си призная, аз не чаках да отпаднат и ЦСКА и ФК ЦСКА 1948. Но може би са почнали прекомерно късно да се настройват. По принцип в България проучваме тези мачове в деня преди мача и в деня след мача. А би трябвало доста повече, месеци, тъй като ние знаем, че такива мачове ще идват. И денят за среща с Европа ще пристигна.

За Левски мога да кажа, че им поисквам от все сърце да намерят сили и да преодолеят тима на Апоел (Беер Шева). Има позитивно въодушевление. И дай Боже да влязат в групите на Лигата на Конференциите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР