Дни преди началото на учебната година електронната система на Министерството

...
Дни преди началото на учебната година електронната система на Министерството
Коментари Харесай

Директори на училища се оплакаха от срив на електронната система на министерство на образованието

Дни преди началото на образователната година електронната система на Министерството на образованието и науката, в която би трябвало да се попълня огромен размер данни преди началото на образователната година се срутва, заяви Българска национална телевизия. В нея шефовете би трябвало да вкарат цялата информация за брой възпитаници, за техните родителите, образователни проекти, нормативи на учителите. Оттам информацията попада и в електронните дневници, с които от тази образователна година би трябвало да работят всички учебни заведения от тази образователна година.

Директори и учители разясняват пред Българска национална телевизия, че се постанова да работят през нощта или в почивните събота и неделя, когато няма толкоз огромно натоварване и системата дава по-малко неточности. Заради проблемите някои шефове обявиха подготвеност да подадат оставка.

От Министерството на образованието настояват, че сега системата работи. Най-големият проблем е бил на 5-и септември. Причината е била огромният брой консуматори, които са качвали данни в системата по едно и също време. От МОН обявиха още, че при всяка нова функционалност е имало оповестени и спомагателни инструкции за работа. Директори и учители обаче споделят, че помощ получават в обществените мрежи между тях, защото насоките на министерството не са им от изгода..

Крайният период за изчистване на всички проблеми е 5 октомври, когато цялата информация би трябвало да бъде одобрена. Просветният министър съобщи, че ще проявят схващане и ще бъдат гъвкави, като срокът може да се удължи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР