Дни преди началото на турнира за efbet Купа на България

...
Дни преди началото на турнира за efbet Купа на България
Коментари Харесай

Александър Чакмаков: Мечтая ЦСКА да играе в Евролигата

Дни преди началото на шампионата за efbet Купа на България по баскетбол членът на УС на БК ЦСКА Александър Чакмаков гостува в подкаста на bTV " За спорта без клишета ". Пред Петър Бакърджиев Чакмаков приказва по разнообразни тематики свързани с ръководството и развиването на българския спорт. Естествено фокусът бе завръщането на ЦСКА в елита на българския баскетбол.

ЗАВРЪЩАНЕТО НА ЦСКА

" Изпълняваме проекта, който представихме още на първата конференция през лятото. Целта ни бе да сме оптимално покрай водещите тимове - Рилски Спортист, Балкан и Левски, да се развиваме в хода на сезона и при комфортна опция да нападаме призовите места. Към този миг се оправяме. "

" Най-голямото предизвикателство при сглобяването на новия тим на ЦСКА бе контузията на Брандън Йънг, който отсъстваше 4 месеца. Това наложи да се търсят краткотрайни решения на най-важния пост. Травмите на Андрей Иванов и Венци Петков също объркаха проектите ни, само че по този начин е в спорта. За сметка на това последните две нови попълнения Таменанг Чо и Драган Зекович се оказаха страхотни попадения. "

" Когато избираме чужденец гледаме доста статистически индикатори. Разбира се съобразяваме се и с финансовата действителност. Но в никакъв случай не можем да предвидим работната нравственос, дисциплината и що за човек е даден състезател, преди да влезе в съблекалнята. "

" Много неща се изговориха за селекцията. Няма да влизам в елементи, само че имаше играчи, които искахме, само че решиха че планът ни не е задоволително сериозен и отхвърлиха. Други бяха покрай контракт, само че избраха други предложения. Доволен съм от българските играчи, които пристигнаха в ЦСКА. "

БЪЛГАРСКИЯТ БАСКЕТБОЛ

" Първите 5-6 тима в НБЛ сме с изравнени бюджети и това прави шампионата толкоз забавно. Освен предстоящите любимци Рилски Спортист и Балкан, считам че приятната изненада е бургарският Черноморец. Разбира се и Спартак Плевен има своите обичаи и упоритости ".

" Българските играчи не трябва да имат обезпечени титулярни места в НБЛ. Трябва по натурален метод да намират място в ротацията и да заслужават своите минути на терена. ".

" София ще одобри шампионата за efbet Купа на България по баскетбол, тъй като скоро в града не е имало сходно събитие и считаме, че публиката ще има интерес. За първи път то ще се организира в най-хубавата зала у нас - Арена " София ", която до в този момент е приемала прекомерно малко баскетбол. Домакини сме и желаеме да осигурим съвършена организация и да създадем зрителски интерес ".

ГОЛЯМАТА МЕЧТА

" Искам един ден ЦСКА да играе в Евролигата. Това ми е фантазията в спорта. Не споделям на следващия ден, дано е след 5 години. Но мечтаем, планираме и работим за реализиране на тази цел ".

" Публиката не заслужава да има тим с името ЦСКА, който не се бори за първото място. Не постоянно ще съумява, само че би трябвало да има цел. Аз по този начин съм учтив и желая другите да се тормозят от ЦСКА ".

" В по-близко бъдеще, бленувам на финала за Купата да се съберат 3-4 хиляди души в залата ".

БЪДЕЩЕТО НА СПОРТА

" Хората у нас обичат да гледат български спорт. Доказват го рейтингите на футболната efbet Лига. Значи и ние в баскетбола можем да създадем още по-интересен за публиката артикул. Да измислим по какъв начин да притеглим хората ".

" В България бъркаме някъде, тъй като нито произвеждаме спортисти на високо интернационално равнище, нито залите и стадионите са цялостни. Всеки, който взе участие в процеса би трябвало да промени нещо в разбиранията и работата си. Има задоволително положителни образци към нас в Сърбия, Турция и Гърция ".

" Нелепо е ЦСКА да играе в зала с 400 места! София би трябвало да има съвременна мултифункционална зала с потенциал 4-5 хиляди души и там да се играят всички дербита. Това ще развие спортната публика. Арена " София " е прекомерно огромна и културният календар там е прекомерно претрупан. Според мен идеално място за сходно оборудване е пространството на някогашния стадион " Юнак ".

ДОБРИЯТ ПРИМЕР 

" В българския спорт би трябвало да се научим да почитаме съумелите хора. Не може да не ценим хора като Симеон Варчев, Росен Барчовски, Везенков-баща или Константин Папазов. Не бива да позволяваме злоба посред ни. Всеки, който има принос за играта би трябвало да бъде почитан абсолютно ". 

" Начинът, по който Александър Везенков се труди, би трябвало да бъде образец и мотивация за всички млади играчи. Талантът му е неоспорим, само че останалото е работа. Щом един може да поставя толкоз труд, да съблюдава режим и дисциплинираност за какво и другите да не могат? ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР