Дни преди един от най-светлите празници Рождество Христово ви срещаме

...
Дни преди един от най-светлите празници Рождество Христово ви срещаме
Коментари Харесай

Търси доброто

Дни преди един от най-светлите празници Рождество Христово ви срещаме с албанеца Лео Кадели. Само за няколко месеца той се трансформира в знак на добротата и съпричастността със своята подготвеност да помогне на всеки, който е изпаднал в неволя. За да може да оказва помощ на колкото се може повече хора, Лео основава фейсбук групата " Приятели, помагайте ", която към този момент има над 11 хиляди почитатели. За положителното, което не се случва единствено по празниците, описват Владимир Христовски и операторът Иван Ганчовски.

Кнежа Кюстендил

36-годишният Лео Кадели израства в 7-членно семейство в Албания. Споделя, че живеели оскъдно. Това става и причина да тръгне по света, с цел да откри своето място. След като се открива в България, Лео стартира бизнес с коли, само че постоянно намира време да направи някому положително. Първата жена, на която оказва помощ, е баба Недка от Кюстендил. 83-годишната жена е останала сама, откакто синът ѝ е умрял. Заедно с още доброволци, Лео украсява дома ѝ за Коледа.
Лео Кадели: " Това ме прави най-щастлив да оказа помощ на хората. Винаги съм помагал, само че не съм го взимал толкоз, не драговолно, толкоз професионално, както го върша напоследък. "
Като едно от най-големите си достижения Лео дефинира избавителната задача в Кнежа, където в границите на 48 часа дружно с доброволци съумяват да възстановят изгорялата къща на 10-членно семейство.
Лео Кадели: " Сложихме гипскартон. Сложихме вода. Тази къща вътре нямаше вода. 21 век да стоиш с 5 деца, 11-членно семейство и да нямат вода вътре. "
Освен актуализирани стаи, семейството получи храна, мебели и техника, които бяха дарени от хора от цяла България. Лео обръща съществено внимание и на отчетността. Той държи всичко да е транспарантно и по тази причина всеки даден лев и стихотворец случай се снима и разгласява в групата. Обяснява още, че всеки сигнал се ревизира от един от 70-те координатора на място, и откакто се уверят, че индивидът в действителност има потребност от помощ, се подхващат дейности. По този метод той съумява да извърши завета на родителите си. Казва, че положителното е заразно, и споделя, че помощ към този момент идва и от Англия, Германия и Испания. Оттам изпратили дарове, които ще бъдат раздадени на възрастни хора и деца, настанени в институциите. В последните дни украсили и детските отделения на няколко окръжни лечебни заведения. А в навечерието на едни от най-светлите празници когато всички се събират дружно, Лео и доброволците ще бъдат до тези, които са сами и са изпаднали в неволя, тъй като положително не се случва единствено по празници и не е за ден.
Вижте повече за акцията Търси Доброто
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР