Дни преди 24 май – Ден на светите братя Кирил

...
Дни преди 24 май – Ден на светите братя Кирил
Коментари Харесай

Даряват записи с гласовете на старозагорски поети

Дни преди 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, Радио Стара Загора ще подари на Музей „ Литературна Стара Загора “ записи, които пазят гласовете на поети, писатели и интелектуалци, чийто живот е обвързван с културната традиция в града, непокътнати в Златния фонд на медията.

Тържествената гала ще се състои на 21 май от 11,00 часа в експозиционната зала на музея в наличието на Милена Желева – зам.-кмет на община Стара Загора, Иван Матев – шеф на музей „ Литературна Стара Загора “ и Здравко Георгиев –временно изпълняващ длъжността шеф на Радио Стара Загора. По време на събитието присъстващите ще се насладят на рецитал под наслов „ Литературни гласове – оживели във времето “, който ще напомни творчеството на част от старозагорските поети.  Водещ ще бъде шефът на Драматичен спектакъл „ Гео Милев “ Ивелин Керанов.

Поводът за това подаяние е 60-годишният празник на Литературния музей, както и 85-ата годишнина на Радиото.  Записите, познати на слушателите, само че малко позабравени във времето, ще обогатят сбирката на мултимедийния фонд на Музей „ Литературна Стара Загора “, а посетителите ще имат опция да чуят още веднъж гласовете на видни интелектуалци, поети, писатели и книжовници, както и разказите на техни съвременници или родственици.

Ценителите на литературата ще чуят  гласовете на поетите Иван Мирчев, Веселин Ханчев, Христо Кацаров, Жеко Христов, Иван Груев и други
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР