Дневният център за деца с увреждания в Морската градина в

...
Дневният център за деца с увреждания в Морската градина в
Коментари Харесай

Община Бургас оборудва дневния център за деца с увреждания

Дневният център за деца с увреждания в Морската градина в Бургас ще бъде оборудван с подобаваща техника за профилирани занятия. Това оповестиха от общината.

Ново обзавеждане ще има в залата за лечебна физкултура и рехабилитация, в кабинета за психолог, логопед, в залите за самостоятелна и групова работа, психосензорната стая, трапезарията, кухнята и в три спални пространства. Към момента е импортирано нужното сензорно съоръжение, принадлежности за игра, образование и рехабилитация на децата - тактилни пътеки, гумена "бъркотия ", музикална уредба, пъзели, интерактивен фиброоптичен килим и други

В развой на доставка са уреди за залата по лечебна физкултура, съобразени с потребностите на целевата група, които да добавят комплексното влияние от лечебните действия. Предстои да бъде самостоятелен ъгъл за отдих навън, в непосредствена непосредственост до постройката, със зона за уреди и сензорна градина.

Центърът разполага с 10 кабинета. С децата работят психолози, обществени служащи, арттерапевти, логопеди, ресурсни учители и други Посещенията са свободни. Децата могат да остават през целия ден. Пространствено и функционално постройката има потенциал да обезпечи подобаващи условия за дневна грижа на 30 деца и опция за консултативни услуги до 60 места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР