Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях.14:34Ако изборите

...
Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях.14:34Ако изборите
Коментари Харесай

Политическото напрежение: Формацията на Петков и Василев е втора политическа сила, според "Галъп"

" Дневник " следи значимите политически вести и реакциите по тях.

14:34Ако изборите за Народно заседание бяха през днешния ден победител щеше да е ГЕРБ с 21.4% от гласовете, а групировката на някогашните министри Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната " втора с 15.2 на 100. Това демонстрира телефонен сондаж, извършен сред 21 и 26 септември от " Галъп интернешънъл " измежду 2000 пълнолетни българи.

Следващите по известност партии са Българска социалистическа партия (13.4%), " ИТН " (12.3%), " Демократична България " (12.1%), Движение за права и свободи (11.4%) и " Изправи се.БГ! Ние идваме! " (4.1%). Извън Народното събрание биха останали " Възраждане " (3.3%) и Вътрешна македонска революционна организация (2.2%).

50.6% от интервюираните споделят, че ще гласоподават в изборите, а 22.6% показват, че евентуално ще гласоподават. " Това значи, че ползата към изборите пораства ", обобщават от " Галъп ".

Повече четете. 13:37Волен Сидеров ще се кандидатира за президентЛидерът на " Атака " Волен Сидеров разгласи, че ще се кандидатира за президент. Това заяви той пред публицисти, откакто записва партията за присъединяване в идните парламентарни и президентски избори на 14 ноември.
Волен Сидеров изясни, че се явява, с цел да бъде опция. Той не пропусна да подсети, че е бил на балотаж през 2006 година против тогавашния президент Георги Първанов.
 Политическото напрежение: Формацията на Петков и Василев е втора политическа мощ, съгласно
© Цветелина Белутова, Капитал
13:29Искаме да сме в първата двойка или тройка, разгласи Христо ИвановЦелта на " Демократична България " на изключителните парламентарните избори на 14 ноември е да е измежду първите две или три политически сили, с цел да получи след това мандат за сформиране на държавно управление. Това се разбра от изказване на съпредседателят на групировката Христо Иванов.
 Политическото напрежение: Формацията на Петков и Василев е втора политическа мощ, съгласно
© Георги Кожухаров

" Демократична България " е единствената политическа групировка, която може да подсигурява оформянето и структурирането на демократично болшинство в Народното събрание, на база на ясни политически цели и ясно потребление на демократични принадлежности, като съдружни съглашения ", сподели Иванов.

В отговор на въпрос той изясни, че към момента не е взето решението кой ще бъде претендентът за президент на " Демократична България ".

За групировката на някогашните министри Кирил Петков и Асен Василев Христо Иванов сподели, че на тези избори се явяват като съперници, само че след тях се надява да си партнират за основаването на демократично болшинство.12:58Ако е човек на думата, Борисов да се опита да ме победи, прикани РадевБорисов не един път е заявявал, че ще се кандидатира навръх този тип избори. Като човек на думата и обещанията аз чакам това да се съблюдава, сподели през днешния ден пред публицисти президентът Румен Радев. Той добави, че откакто Борисов съвсем всеки ден подлага на критика президентската институция и я упреква в самовластие, дано завоюва изборите и " внесе своите демократични полезности в президентството ".
 Политическото напрежение: Формацията на Петков и Василев е втора политическа мощ, съгласно
© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА

По мотив недоволствата на деятели на ГЕРБ от Стражица, че са били подложени на тормоз от полицията, Радев сподели, че не знае нищо за подобен случай. " В работата на министрите и службите не се меся, само че всеки, които си прави сметката да купува избори, да знае, че страната ще реагира с цялата си мощ ", добави президента. 12:35Цветанов и Москов записаха обединението си за изборите " Републиканци за България " на някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и КОД на някогашния здравен министър Петър Москов се записаха за идните избори като коалиция с името " Национално обединяване на десницата " се записаха в ЦИК за идните избори на 14 ноември. След подаването на документите Москов съобщи, че желае в идващия парламент да има " кардинална, ценностно обоснована десница ". Коалицията счита за издигне и претендент за президент.
 Политическото напрежение: Формацията на Петков и Василев е втора политическа мощ, съгласно
© Републиканци за България
10:23БСП публично застава зад Румен РадевОсвен документи за присъединяване в парламентарните избори на 14 ноември обединението " Българска социалистическа партия за България " е внесла през днешния ден в ЦИК книжата и за президентските избори, сподели пред публицисти водачът на групировката Корнелия Нинова. Тя уточни, че в структурите по места са препоръчани и други имена, само че в последна сметка е взето решението Българска социалистическа партия да няма собствен кандидат, а да поддържа кандидат-президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова.
 Политическото напрежение: Формацията на Петков и Василев е втора политическа мощ, съгласно
© Лили Тоушек
10:15Нинова сложи условия на " Продължи смяната ", с цел да има сътрудничествоОт програмата на новия политически план " Продължаваме промяната " на някогашните министри Асен Василев и Кирил Петков зависи дали Българска социалистическа партия ще работи с тях, разгласи през днешния ден водачът на партията Корнелия Нинова, откакто внесе в ЦИК документите за присъединяване в изборите на обединението " Българска социалистическа партия за България ". " В идващия парламент държавно управление без Българска социалистическа партия не може да има ", сподели още Нинова. Според нея, в случай че целите на " Продължаваме промяната " съответстват с тези на левицата, може да се мисли за взаимни дейности.
 Политическото напрежение: Формацията на Петков и Василев е втора политическа мощ, съгласно
© Лили Тоушек
08:51Днес изтича срокът за регистрация за изборитеДнес в 17 часа изтича срокът, в който партиите и обединенията могат да подадат документи за присъединяване в изборите за парламент на 14 ноември. За през днешния ден взеха решение да оставят регистрацията си от Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Срокът за регистрацията на претендентите за президент е 12 октомври. Както е известно, на 14 ноември с изключение на за парламент ще се гласоподава и за президент.
 Очаква се през днешния ден да се записват
© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА

Очаква се през днешния ден да се записват " Демократична България " и Българска социалистическа партия

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР