Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Дания връща част от ограниченията

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

08:5608:52Дания връща част от ограниченията Комисията по епидемията на датския парламент утвърди държавно желание да бъдат върнати някои от здравните ограничения против разпространяването на ковид, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Здравният министър Магнус Хойнике съобщи, че желанието, което планува COVID-19 още веднъж да бъде разгласен за обществено значимо заболяване, е получило поддръжката на необятно болшинство в Народното събрание.

По думите му в началото тя ще важи за интервал от един месец. Това дава пълномощия на държавното управление да постанова ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, без да е нужно да се обръща към Народното събрание за позволение. За да бъде дадена зелена светлина за желанието на кабинета за връщането на някои от Коронавирус ограниченията, е нужно единствено утвърждението на парламентарната комисия. Министърът на стопанската система Симон Колеруп разгласи в прессъобщение, че от петък при влизане в ресторант или дискотека още веднъж ще би трябвало да бъде показван зелен документ.

Изискването се отнася за възрастни и лица над 15 години. Сертификатът ще се изисква и тук-там и събития с огромни скупчвания на хора като концерти, конференции, изложби и увеселителни паркове, само че и при свижданията в лечебните заведения.

На 10 септември Дания анулира и последните от здравните ограничения, които бяха останали да работят. Тогава тя съобщи, че пандемията е под надзор. От средата на предишния месец обаче броят на новозаразените още веднъж се покачва. 00:52Нидерландски лечебни заведения приканват за нови ограничения против коронавирусаБолници в нидерландската провинция Лимбърх приканиха през днешния ден държавното управление да предприеме нови ограничения за битка с ковид след доста нарастване на заразяванията. Те споделиха, че нямат повече места и личен състав, с цел да одобряват още пациенти с вируса, съобщи " Ройтерс ". Случаите на COVID-19 в Нидерландия наближават рекордно високи нива, макар че близо 85 % от пълнолетните жители са имунизирани.

Миналата седмица държавното управление разгласи нови ограничения за да се забави разпространяването на вируса, откакто преди два месеца анулира разпоредбите за обществена отдалеченост. Новите ограничения включваха обновяване на носенето на маски в магазините и разширение на използването здравния пропуск за ковид.

Случаите обаче продължиха да се усилват, а нидерландският здравен институт се чака да оповести по-късно през днешния ден нови данни за заразяванията, чийто брой може да надвиши досегашното рекордно равнище от 12 997 случая, обявено на 20 декември предходната година. " Ние вървим напряко към злополучие в опазването на здравето и цялата система се задръства ", обявиха петте лечебни заведения от Лимбърх в писмо до държавното управление. " Убедени сме, че останалата част от Нидерландия скоро ще ни последва ", споделиха те. Болниците приканиха за нови ограничения, в това число неотложно започване на слагане на подсилващи дози ваксина на възрастните и уязвимите пациенти.00:50Великобритания вкарва от пролетта наложителна имунизация в здравеопазванетоСледвайки образеца на няколко други страни, английското държавно управление разгласи, че от април чиновниците в системата на публичното опазване на здравето в Англия ще би трябвало наложително да бъдат имунизирани против COVID-19, съобщи " Франс прес ". След консултация стигнах до извода, че всички, които работят за Националната здравна работа, би трябвало да бъдат имунизирани, съобщи здравният министър Саджид Джавид. Изключение ще се прави за тези, които не са в контакт с пациенти или не могат да се имунизират по здравословни аргументи, добави той.

Проявяващите отвращение да се имунизират би трябвало да бъдат уверени, означи министърът. Той уточни, че 90 на 100 от работещите в опазването на здравето са получили най-малко две дози. Работещите в старческите домове в Англия към този момент получиха краен период да бъдат напълно имунизирани против ковид, който изтича в четвъртък. Болногледачите на Националната здравна система няма да бъдат задължени да се имунизират преди зимата, която съгласно държавното управление се обрисува сложна.

Англия е една от страните с максимален брой жертви на ковид в Европа. От началото на пандемията вирусът е лишил живота на близо 142 хиляди души, напомня Агенция Франс Прес. Броят на умрелите в границите на 28 дни след изработен позитивен тест за COVID-19 е 262 през днешния ден, внезапен скок по отношение на 57 предходния ден, демонстрират формалните данни, представени от " Ройтерс ". Броят на новите случаи за деня е 33 117, също покачване по отношение на през вчерашния ден.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР