Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Буяр Османи атакува българизацията чрез получаването на български паспорти от македонците

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи разгласи, че жителите на страната са изложени на развой на " паспортизация ", имайки поради приемането на български паспорти, оповестява МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

" И в този момент някой ще ми каже, че като се посочат българите като настрана малцинство в конституцията, страната ще се побългари, а не с вземането на паспорти, с които сами обявявате, че сте българи по генезис. Затова съм казвал, че постоянно допускам, че има някакво безмълвно съглашение сред радикалите от двете страни - ние ще пречим на страната да напредва, а вие ще продължавате със своята задача за български паспорти ", разяснява Османи по време на конференция в Скопие.

 Проучване: За македонците смяната на конституцията и България са спънка Проучване: За македонците смяната на конституцията и България са спънка

По думите му при всяко закъснение на участието на Северна Македония в Европейски Съюз група македонски жители получават български паспорт, а с цел да го получат, би трябвало да отидат в София и да заявяват, че са българи по генезис и да обезпечат апартамент, в който живеят.

" Най-непатриотичният и най-вреден за страната акт е нашият паспорт да бъде зависещ на българския. Този развой на паспортизация е най-голямата платформа за българизация ", акцентира македонският външен министър.

Османи счита, че е добре, че Народното събрание в Скопие е почнал разискване на конституционните промени и че фокусът е върху наличието на тези промени. Според него е неточно тази значима тематика да става пленник на партийните стратегии на политическите партии. Според него не доближават към осем депутати за нужното болшинство за гласоподаване на конституционните промени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР