Днешният Свети Валентин в Турция ще мине под знака на

...
Днешният Свети Валентин в Турция ще мине под знака на
Коментари Харесай

В Турция: Дарения за пострадалите в земетресенията вместо подарък за Свети Валентин

Днешният Свети Валентин в Турция ще мине под знака на разрушителното земетресение, а мнозина насочиха апели вместо подарък на обичания човек да бъдат направени дарения за потърпевшите .

" Нека подаръкът ни за Деня на влюбените бъде за региона на земетресението ", приканва в заглавие в. " Дюня ". " Вместо да създадем един човек благополучен, дано се опитаме да бъдем единни и да понижим болката на хиляди, десетки хиляди и стотици хиляди хора, да им помогнем да запазят предпочитание за живот ", написа изданието. 

ФК Самсунспор поде акция подаръкът на Свети Валентин през днешния ден да бъде подаяние към държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) за потърпевшите от земетресенията в Югоизточна Турция, съобщи Анадолската организация.

" Нашата любов е нашата татковина. По тази причина това, което желаеме от нашите почитатели и жители, е да ни поддържат, като тази година подаръкът, който купят на обичаните си за Деня на влюбените 14 февруари, бъде подаяние за АФАД за регионите на земетресението ", се споделя в изказване на Сонер Сойкан, общоприет шеф и член на изпълнителния съвет на клуба. " Направете и вие подаяние за АФАД. Нека подаръкът ви бъде дарителската разписка ", приканва Сойкан.
 

— FATİH YILMAZ (@fthylmz0606)

Подобен апел насочи и турската певица Седа Саян в профила си в Инстаграм. " Нека този път не купуваме подарък за 14 февруари. Нека вместо това подпомогнем фамилиите, наранени от земетресенията, като заявим #BenimSevgilimVatanım (Моята обич е моята родина). Дарете 20 лири, като напишете DEPREM (ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ) и изпратите SMS на номер 1866 за подаяние към АФАД ", прикани известната певица, представена от одринския уебсайт Edirnejethaber.

Хаштагът #BenimSevgilimVatanım доби огромна известност в Туитър, като доста хора се включиха с апели за дарения за потърпевшите вместо подарък в Деня на влюбените. Появиха се и други сходни хаштагове със същото обръщение като #BizimkisiTürkiyeAşkı (Нашата обич е любовта към Турция) и #14ŞubatTürkiyeAşkı (14 февруари обич към Турция).

Турската мотоциклетна федерация бе измежду първите, които предложиха тази година Свети Валентин да бъде разгласен за ден на поддръжката и солидарността в помощ на потърпевшите от земетресенията на 6 февруари в Кахраманмараш. 

Земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер засегнаха тежко 10 окръга в южната и югоизточната част на Турция, а по този начин също и прилежаща Сирия. Над 37 000 са към този момент жертвите на земетресенията в двете страни.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР