Днешният протест на журналисти е излизане на няколко души, които

...
Днешният протест на журналисти е излизане на няколко души, които
Коментари Харесай

Береану за Фрог: Управляващите скачат на журналисти за „Емко”, за да не се разбере плана им

Днешният митинг на публицисти е излизане на няколко души, които бяха участници в безобразията на Валери Симеонов и Антон Тодоров, видени по Нова телевизия. От митинга останах с усещането, че те не схващат каква е ролята на публицистиката. А тя е, че е коректив на властта, а не отразяване на събития. Това съобщи пред Фрог нюз журналистът Владо Береану.
Бих подкрепил митинг на публицисти против личните им работодатели. Да дойдат всички публицисти от Нова, bTV и така нататък и да кажат: „ Да спрем публицистичния надзор от личните ни медии”. Докато има подобен публицистичен надзор, всевъзможен надзор по отношение на властимащите ще е сложен.

Подразни ме изявление на Светослав Иванов, че политиците би трябвало да внимават когато са на власт, тъй като когато паднат от власт върху тях, първи ще им скачат публицистите. Не би трябвало да скачаш на политици когато паднат от власт, а когато са на власт. Иначе се получава възмездие и скрит план.

Проблемът с политиците е, че те стават извънредно нагли. За това подразни изявлението на Антон Тодоров. Той съобщи, че президентът може да смъкна Виктор Николаев. Не го заплаши, само че погледна на това като нещо обикновено. Поведението на Тодоров споделя: ти няма да ми задаваш въпроси, а ще слушаш аз какво споделям. Върхът видяхме при изявлението на нашия вицепремиер Валери Симеонов, който се е самозабравил под въздействието на цялата власт. За първи път в България пресцентърът на Министерски съвет афишира ултиматум. Работата на пресцентъра е да афишира решения на държавното управление. Това, което направи Валери Симеонов, значи, че Бойко Борисов сложи ултиматум, защото го направи от името на държавното управление и никой не го отхвърли. Поведението на Симеонов е израз на държанието на цялото държавно управление, което желае да не се задават въпроси, а да се акцентират в медиите това, което те считат за свои достижения. Валери Симеонов ясно сподели: Срещу мен има скрит план, питате за неща, които не са ми угодни. Той изясни на публицистите какво би трябвало да отразяват. Излъга без да му мигне окото, тъй като държавното управление не е нараснало пенсиите, а единствено минималната пенсия.

Валери Симеонов се подразни от това, че неговите медии, които той финансира, упоменат за абсурда по Нова телевизия. Единственото, с което мога да сравня случая, е с някогашните комунистически медии, в които нещо и да се случи, не се оповестява, в случай че не се позволява от партията и държавното управление. Вижда се парадоксът на самото възприятие на ръководещите, че те управляват медиите. Всички, които питат, съгласно тях, или работят против държавното управление, или вършат скрит план, или са комунисти, или са ченгета. Основната причина за тази реакция е, че Българска социалистическа партия повдигна въпроса за назначенията свойски и другарски връзки, което е началото на корупцията. Социалистите го вършат във всяко свое ръководство, само че взеха решение да издигнат този въпрос, защото са съпротива и си дадоха сметка, че нищо не вършат в този парламент. Това издразни доста, тъй като приказва за метода на ръководство в България.

На всичкото от горната страна се появява полемиката за битката с корупцията. Според ръководещите, в никой случай не трябва президентът да назначава ръководителя на антикорупционната комисия, тъй като ще сътвори проблем. Ако Народното събрание го назначи, за тях е хубаво, тъй като имат болшинство, в случай че министър председателят го назначи, за тях е още по-хубаво, в случай че министър председателят застане отпред, ще е най-хубаво. Всякаква полемика би трябвало да бъде спряна, всички публицисти, които я стартират, да замлъкнат. „ Емко” е образец в това отношение. Прави се опит страната да прибере една частна компания, която е нарочена още от рухването на КТБ. Обявиха, че не би трябвало да се приказва за „ Емко” поради националната сигурност. Истинската загадка, поради която не желаят да се приказва, е: „ Ние желаеме да приберем тази компания, а вие ни пречите.

Бойкотира се КСНС, защото ръководещите не желаят да бъде избран шефа на комисията от някой различен, с изключение на от политическата класа. Бойкотира се, тъй като корупцията не желаят да се дискутира в България. Политическата класа краде от бюджета непосредствено, краде посредством корупция и тази тематика не трябва да се повдига.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР