Днешният ден започва със слънчево време, но от запад облачността

...
Днешният ден започва със слънчево време, но от запад облачността
Коментари Харесай

Днес ще се радваме на пролет, но привечер идва дъжд

Днешният ден стартира със слънчево време, само че от запад облачността последователно ще се усили. Привечер в крайните северозападни региони ще превали слаб дъжд, а през нощта против сряда, от запад на изток на доста места в страната ще превали.
Вятърът ще се ориентира от западсеверозапад, ще е сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен. Минималните температури ще са най-вече сред 1° и 6°, в обособени региони до минус 1°, оптимални сред 15° и 20°. Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното и преди обяд още малко ще се намали, след обяд ще стартира да нараства. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), обявена от дежурния синоптик Анна Дякова.
По Черноморието ще доминира слънчево време, с по-значителни нараствания на облачността след обяд. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максималните температури ще са 12°-17°. Температурата на морската вода е към 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има в следобедните часове. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 8°-9°, на 2000 метра - към 2°.
В сряда ще духа до сдържан северозападен вятър и температурите краткотрайно и напълно едва ще се намалят – оптималните ще бъдат сред 14° и 19°, минимални - най-вече сред 1° и 6°. Сутринта на обособени места в Източна България към момента ще превалява слаб дъжд, а денем позначителни краткотрайни нараствания на облачността ще има там и над планините.
През идващите два дни ще е с раздрана висока облачност. Вятърът ще се смени с юг-югозападен и още веднъж бързо ще се затопли.
В четвъртък оптималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 17° и 22°, в петък с градус-два по-високи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР