Днешният ден в Монте Карло определено ще е най-интересният от

...
Днешният ден в Монте Карло определено ще е най-интересният от
Коментари Харесай

Григор Димитров в търсене на ново силно представяне в Монте Карло


Днешният ден в Монте Карло несъмнено ще е най-интересният от началото на шампионата. Вниманието на българските почитатели ще бъде ориентирано най-много към Григор Димитров, само че още няколко от топ играчите в Тура също ще излязат на корта в Кнежяството. Вижте кои са трите мача от днешната стратегия, които не трябва да пропускате.

Александър Зверев – Александър Бублик (първи мач на „ Рение III “, начало в 12:00)

Александър Зверев претърпя огромно отчаяние тъкмо когато бе навлязъл в най-силния си интервал от началото на сезона. Германецът игра полуфинал в Дубай, а след това не бе по никакъв начин надалеч от това да отстрани Даниил Медведев на осминафинала в Инидън Уелс. Впоследствие обаче олимпийският първенец отпадна още след първия си мач в Маями, претърпявайки проваляне с 0-6, 4-6 от Таро Даниел.

Сега обаче Зверев още веднъж се завръща на настилката, на която реализира някои от най-големите си триумфи, като ще се надява представянето му на алено да е също толкоз положително, колкото предходната година. Тогава той игра полуфинали в Монте Карло и Рим и край в Мадрид, а на полуфинала на Ролан Гарос бе изцяло равносилен на Рафаел Надал преди злополучната травма на глезена да постави завършек на сезона му.

От своя страна Бублик игра полуфинал в Марсилия, само че това е най-хубавият му резултат от началото на годината. Надпреварата във Франция е единствената от началото на сезона на равнище ATP, в която казахстанецът записа следващи победи, като вследствие на това неубедително показване Бублик изпадна от Топ 50 на ранглистата и понастоящем е 53-ти.

Любопитен факт е, че и трите досегашни мача на Бублик в Монте Карло приключиха в три сета. Той победи Стан Вавринка в първи кръг предходната година, само че по-късно загуби от Пабло Кареньо Буста, а през 2021 година отпадна на старта след проваляне от Жереми Шарди.

До момента Бублик и Зверев са играли два пъти един против различен, като и двата мача приключиха с чиста победа за казахстанеца (Ротердам 2021 и Монпелие 2022).

Стефанос Циципас – Бенжамен Бонзи (четвърти мач на „ Рение III “)

Стефанос Циципас страдаше от травма в рамото по време на шампионатите в Индиън Уелс и Маями, вследствие на което отпадна още в първия си мач в Калифорния, а на Източни бряг записа сложен трисетов триумф над Кристиан Гарин, преди да отстъпи на Карен Хачанов.

Тези ранни отпадания обаче биха могли да се окажат скрита благословия за международния №3, защото му предоставиха повече време за отмора и възобновяване. На конференцията преди началото на шампионата в Монте Карло първенецът от последните две издания на конкуренцията съобщи, че се усеща доста по-добре и е пределно стимулиран да отбрани трофея. Първата ракета на Гърция сигурно ще се надява да си върне допустимо най-бързо формата от януари, когато игра край на Australian Open, а преди този момент оказа помощ на страната си да стигне до полуфинал на United Cup.

Междувременно Бонзи, който предходната седмица отпадна на осминафинал в Маракеш откакто загуби сет на нула от намиращия се отвън Топ 100 Павел Котов, сътвори изненада в Монте Карло. Французинът мина първия кръг след триумф с 6-1, 7-5 над намиращия се в добра форма Бернабе Сапата Мирайес. Въпреки това обаче представянето на Бонзи на равнище Мастърс досега не е изключително безапелационно, като най-хубавото му класиране на това равнище е третият кръг в Индиън Уелс този сезон.

До момента Циципас води с 2-0 в съперничеството си с Бонзи, като любопитното е, че и двата мача бяха на трева през предходната година – в Хале (7-6, 1-6, 6-3) и Майорка (6-4, 6-4).

Григор Димитров – Бен Шелтън (първи мач на „ Court Des Princes “, начало в 12:00)

Григор Димитров стартира годината по доста обещаващ метод, записвайки победа над Давид Гофен на United Cup и трети кръг на Australian Open, последвани от полуфинал на ATP 500 шампионата в Ротердам. Впоследствие обаче представянето на първата ни ракета се утежни и той не е записвал следващи победи след конкуренцията в „ Ahoy Arena “, като отпадна на четвъртфинал в Марсилия и в трети кръг в Маями, а в това време травма го принуди да се отдръпна в още в първия си мач в Индиън Уелс.

Димитров обаче има учредения за оптимизъм преди „ домашния “ си шампионат в Монте Карло. Той е достигал до полуфинала два пъти, като вторият бе предходната година, когато отстрани Каспър Рууд и Хуберт Хуркач. Именно конкуренцията в Княжеството е тази, в която българинът има най-вече победи на равнище Мастърс, а четири от деветте му загуби бяха от Рафаел Надал.

От своя страна Шелтън ще изиграе едвам втория си ATP шампионат на клей. Миналата седмица американецът се изяви на конкуренцията в Ещорил, където победи Констант Лестиен в първи кръг (7-5, 7-5), само че по-късно претърпя проваляне от Доминик Тийм (2-6, 2-6).

След като изуми света с достигането до четвъртфинала на Australian Open обаче представянето на Шелтън е нерешително. Той си потегли без победа от Делрей Бийч, Акапулко и Маями, а в Индиън Уелс в профил Фабио Фонини на старта, след което отстъпи пред Тейлър Фриц в завладяващ трисетов конфликт.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР