Днешният ден е специален не просто за Карлос Алкарас, а

...
Днешният ден е специален не просто за Карлос Алкарас, а
Коментари Харесай

Навръх рождения си ден: Алкарас сломи Мастърс шампион и си подари място на финала в Мадрид!

Днешният ден е специфичен не просто за Карлос Алкарас, а и за към този момент милионите фенове на младежа, който от през днешния ден излиза от графата с младежите в АТР Тура, откакто чества рожден ден и навършва 20 години. Испанецът неведнъж до момента в кариерата си изпревари времето и прогнозите свързани с блестящо бъдеще по собствен адрес, като завоюва девет трофея, най-впечатляващият измежду които е купата от US Open, като също така се трансформира и в най-младият тенисист в историята, стъпил на върха в международната класация.

Карлитос все още безспорно е тенисистът в най-хубава форма в Тура и от стъпването си на европейския клей се намира в серия от девет следващи победи, по време на която отбрани оценката си на конкуренцията в Барселона и е насочен към това да стори същото на най-големия шампионат на домашната си сцена - Мастърса в Мадрид. Топ поставеният в надпреварата към този момент преодоля поредно съпротивата на Григор Димитров, Александър Зверев и Карен Хачанов, с цел да откри място във финалната четворка в испанската столица, където през днешния специфичен за себе си ден нямаше никакви усложнения да надвие първенеца от Синсинати - Борна Чорич, освен това за тъкмо час и 43 минути на корта, с което записа своята 21-ва поредна победа на родна земя в АТР Тура - 6:4 6:3.

По този метод досегашният номер едно към този момент се намира на последното ходило по пътя към повтаряне на трофея си в Мадрид, като в опит да се поздрави със своята юбилейна 10-а АТР купа и общо четвърта в сериите " Мастърс 1000 ", ще се изправи против спечелилия от другия полуфинал, в който по-късно през днешния ден ще се срещнат " щастливият губещ " Ян-Ленард Щруф и квалификантът Аслан Карацев.

Началото на дуела беше обещано със сервис на хърватина, при което локалният любим зае нападателна позиция на ретур и се опита още от първите разигравания да задава темпото, като доближи на два пъти брейкбол, но 17-ият подложен откри правилен съдружник в лицето на първото си подаване и удържа дебютния си 12-минутен гейм. Впоследствие съотношението на силите се промени, откакто Чорич стартира да взима рано топката на ретур, като очевидно имаше противопоставяне за марковите къси топки на защитаващия първенец, на които отговаряше с печеливши комбинации наоколо до мрежата и на собствен ред разполагаше с опция да отмъкне началния удар на противника.

Изправен до стената, Алкарас получи нужната доза поддръжка от сънародниците си по трибуните, като пласира поредност от положителни сервиси, посредством които отстоя подаването си, имащо маратонска дълготрайност. Светкавично придобият подтик от страна на любимецът изигра основна роля за представянето му в идните минути, като той все по-уверено нанасяше завършващи отигравания при размените от главната линия, с което съумя да матира международния номер 20 и осъществя пробив. Оттам насетне главният фокус на рожденика падна върху личните му геймове, в които постоянно се доверяваше на изпипания си до съвършенство способ " сервис-мрежа ", като не позволи кандидатът да доближи късмет за възобновяване на паритета и записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част първенецът от US Open подвигна оборотите, като наподобяваше самобитна стена в дъното на корта, като чудесно преминаваше от отбрана в офанзива и скоропостижно се снабди с преимущество от ранен пробив. Останал напълно в догонващата позиция в конфликта, то хърватинът се видя заставен да рискува повече в ударите си, при което грешките от ракетата на досегашния номер едно зачестиха и рибрейкът от страна на по-нискоранкирания тенисист беше реалност - 2:2.

Случилото се принуди Карлитос да се върне назад към първичните си разбирания в срещата, като още веднъж можехме да следим нападателния жанр на младежа, който продуцираше значително завършващи отигравания и възвърне преимущество си в резултата. Сдобил се за повторно с по този начин стремежи задатък от пробив, Алкарас беше безукорен в моментите си на личен сервис, като пробойните в играта му отсъстваха, с цел да дублира преднината си чрез нов брейк, с което официализира триумфа си точно на 20-ия си рожден ден.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР