Днешният ден - 17 февруари, се отбелязва като Ден на

...
Днешният ден - 17 февруари, се отбелязва като Ден на
Коментари Харесай

Да наречем Деня на добротата на дядо Добри

Днешният ден - 17 февруари, се отбелязва като Ден на спонтанните актове на добрина. Този празник има световно значение и се отнася за всички, без значение от народност, етническа принадлежност или религиозни убеждения. Идеята на празника е, че най-малко един ден в годината човек би трябвало да бъде безпределно добър и безкористно благ. Ако очаква признателност за неговата доброта, това не може да се смята за същинска добрина. И не трябва да разчита, че ще стане очевидец на насладата на другите и да чуе похвалата им.  

Добрите каузи сами по себе си би трябвало да доставят наслаждение и в това време, давайки нещо на другите хора или помагайки им, не би трябвало да се чакат награди. Това е същинската добрина.

Малко хора в нашите неспокойни времена са в положение на такива " подвизи ". Погълнати от проблемите на всекидневието, най-често  се отнасяме равнодушно към проблемите на другите, до момента в който не доближат и до нас. И тогава търсим поддръжката от хората, за които " безкористна помощ ", " съчувствие " и " сърдечност " са не просто думи, а смисъл на живота.

Българският ракурс обаче на Random Acts of Kindness Day е различен: Само преди дни на 103-годишна възраст си отиде от този свят дядо Добри. И за какво да не назовем Деня на спонтанните актове на добрина на този земен светец и да го почитаме всяка година на 17 февруари? Защото макар американския корен на празника, надали в модерна Америка би се намерил подобен знак на безкористната добрина като нашия дядо Добри.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР