Днешният дебат в Европейския парламент за върховенството на закона беше

...
Днешният дебат в Европейския парламент за върховенството на закона беше
Коментари Харесай

Весела Чернева: ЕС следи много внимателно случващото се в България

Днешният спор в Европейския парламент за върховенството на закона беше значим от позиция на българите, които доста се вълнуват от това Европейският съюз чува ли ги въобще. Оказа се, че да – всички политически партии наблюдават доста деликатно това, което се случва в България. Това сподели в предаването "Светът и ние " по Българска национална телевизия основният шеф "Програми " и шеф на българския офис на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева.

Според мен най-важното в този спор е, че България става от една група страни, на които се гледа като на проблематични. Досега Полша и Унгария бяха групата на двете "лоши " членки, тези, с които Европейски Съюз не знае по какъв начин да се оправи. Сега тази група се усилва. Рискът пред България е да не бъде сложена в ъгъла, да не бъде посочена като неприятен възпитаник, съобщи Чернева.

Големият триумф на митингите е, че направи по този начин, че проблемите в България да не могат да бъдат скрити. Многогодишната финансова рамка на европейския бюджет ще бъде обвързана с върховенството на закона, по тази причина ще е доста значимо по какъв начин ще стои България. Страните членки са станали все по-чувствителни за това по какъв начин се харчат техните средства, това ще е посокара отсега нататък, акцентира Весела Чернева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР