Днешните събития са още едно доказателство, че коалицията на страха

...
Днешните събития са още едно доказателство, че коалицията на страха
Коментари Харесай

Нинова: Има две правителства - едно официално и едно истинско, което управлява

" Днешните събития са още едно доказателство, че обединението на страха и на имунитетите, която се образува, направи пленник цялата страна и целия народ. Създадоха се като коалиция, която да избави Бойко Борисов от наказателно гонене, да му се скрие зад имунитета и коалиция на алчността на ПП-ДБ към власт, постове и пари ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

" В момента имаме две държавни управления - едно публично сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и едно същинско, което ръководи - сред ГЕРБ и Движение за права и свободи със златния пръст на " Възраждане ". Това демонстрират обстоятелствата - всеки Божи ден виждате доказателства ", сподели още Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи: " Плаващите болшинства са еманация на задкулисието. Тук не се взимат трайни решения за ориста на България и на хората. Договарят се по стаите краткотрайни, ad hoc решения, което значи неустойчивост, неустановеност за България и липса на предсказуемост ".

Нинова уточни, че формалната коалиция към момента няма законодателна и управническа стратегия: " Нищо всъщност не се приема в Народното събрание. Затова пък тази, която в действителност ръководи, работи по този начин, както предупредихме: прегрупира се задкулисието, с цел да оцелее и да продължава да ръководи. Това са тежките констатации - неприятно за България и за хората ", сподели водачът на социалистите.

Тя още един път напомни, че тъкмо поради това, усещайки в точния момент какво може да се случи, Българска социалистическа партия са се отдръпнали от диалозите с първия мандатоносител: " Същото нещо ни беше препоръчано и на нас: " Влезте в държавното управление официално, а пък в случай че нещо не сте съгласни, ще вземаме решения с другите партии - с Политическа партия и Демократична България ". Това ми беше казано публично. И по тази причина, като хора с опит и искащи в действителност да има непоклатимост и постоянно държавно управление, ние се оттеглихме в точния момент ", изясни Нинова.

Лидерът на социалистите още веднъж съобщи позицията на Българска социалистическа партия по отношение на позицията на България във връзка с войната в Украйна: " Предоставянето на оръжие за Украйна е замесване на България във войната. Категорично сме срещу. Гласувахме и " срещу " това решение на Народното събрание ", сподели Нинова и напомни, че социалистите постоянно са били срещу Тодор Тагарев и неговите позиции и са се противопоставили той да бъде министър на защитата още по време на постоянното държавно управление на Кирил Петков.

" И тук сме поредни и твърди. Бяхме сигурни, че господин Тагарев ще предприеме всичко належащо, с цел да се даде всичко, което имаме и това, което още нямаме и не сме произвели. Изключително притеснително е изявлението му за подготовка за бойни медици и санитари, това е парадокс, в случай че изпращаме - това към този момент е жива мощ. Каквото и да изяснява, като каже изпращаме медици и санитари - това си е жива мощ. Това към този момент е непосредствено влизане във войната. Ние сме изрично срещу ", съобщи Корнелия Нинова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР