Днешните данни струват повече от петрола, това е едно от

...
Днешните данни струват повече от петрола, това е едно от
Коментари Харесай

Netflix филмира скандала с Cambridge Analytica

" Днешните данни костват повече от петрола ", това е едно от първите фрази на Британи Кайзер в новия филм на Netflix - The Great Hack. Филмът е наличен от края на предишния месец и посредством ориста на няколко участници в работата на Cambridge Analytica споделя историята на може би най-големия скандал, обвързван с приключване на данни.

„ Всички преводи с разплащателни карти, търсене в интернет, локации, харесвания и тъй наречените, и т.н се събират в действително време и се свързват към моята еднаквост. И всеки покупател на данни има достъп до моя прочувствен пулс “, споделя един от основните герои в The Great Hack.
„ Голямото хакване “ е филм за Британи Кайзер, някогашен шеф по развиването на бизнеса в Cambridge Analytica. От другата страна на Cambridge Analytica е професор Дейвид Карол. 

Cambridge Analytica е английска компания, която благодарение на куп данни от Facebook е работила по десетки предизборни акции, вкл. Brexit, акцията на Тед Круз за президентските избори и президентската акция на сегашния президент Доналд Тръмп. Компанията събира данни посредством приложението This is Your Digital Life, в която 270 хиляди души непринудено дават данните си от Facebook, само че дружно със своите по този начин дават данни и на своите другари - по този начин се събира база за 50 млн. души. Автор на приложението е Александар Коган. Дали компанията в действителност има някакво въздействие, е мъчно да се каже сигурно, само че тя към този момент стана синоним на въздействие в изборните процеси.

Както споделя основната героиня: „ Започна с фантазия за обвързван свят. Пространство, в което всеки може да показа своя опит и да бъде по-малко самичък. Не лиши доста време на този свят да ни откри сътрудници. Аз преподавах цифрови медии и разработка на приложения, само че докато изследвах, разбрах, че тези цифрови отпечатъци се събират в промишленост за милиарди долари. Сега ние сме стока на пазара. А толкоз доста искахме тези безплатни връзки, че никой не се спря, с цел да прочете разпоредбите за приложимост ".

Въпреки подтекста - изборите в Съединени американски щати и Brexit, най-важната тематика, която отваря кино лентата, не е въздействието на маркетинга, а дали можем да признаем какъв брой елементарно е да се манипулира. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР