Днес започва изграждането на временно съоръжение при Царево. Това съобщи

...
Днес започва изграждането на временно съоръжение при Царево. Това съобщи
Коментари Харесай

Изграждат временен мост при Царево

Днес стартира построяването на краткотрайно оборудване при Царево . Това заяви пред Българска национална телевизия инж. Десислава Паунова, член на управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ".

По него ще се пренасочи трафикът от опустошения мост на второкласния път Царево - Варвара.

Затворен за придвижване остава пътят Царево - Синеморец заради аварирал мост. От АПИ прецизираха, че следва разваленото оборудване да бъде обследвано през днешния ден.

Друга права, по която е лимитирано придвижването, е при започване на Синеморец, защото е залят сектор от пътя Синеморец - Резово.
 Ден на печал в община Царево, две дами още се търсят Обновена
Ден на печал в община Царево, две дами още се търсят

61-годишен строител е втората жертва на бедствието, изчезналите са майка и щерка

По данни на инж. Паунова водата там стартира да се оттича, като сега е 50 см над пътното платно. Очаква се през следобедните часове водата да се оттече.

Относно краткотрайния мост, който ще се построи при Царево тя изясни, че става въпрос за железно оборудване, което ще се сглоби на място и ще остане до построяването на нов мост. Трафикът ще минава по него, само че ще се ограничи придвижването на товарните коли над 12 т.

Очаква се през днешния ден следобяд краткотрайното оборудване да бъде доставено и да стартира монтажът му.

За построяването на новия мост в къс период ще бъде стартирана публичната поръчка. Предвижда се новото оборудване да бъде оразмерено за огромните количества вода , каквито са минали през вчерашния ден.

По думи на Паунова падналият мост при Царево не е бил в спешно положение и от наводнението е поддала междинната опора на оборудването.

Ситуацията по републиканските пътища в област Бургас е нормализирана, заяви на собствен ред пред bTV шефът на Областното пътно ръководство в Бургас инж. Митко Порязов.
 Денков желае помощ без разделяне при бедствието от небето в Царево
Денков желае помощ без разделяне при бедствието от небето в Царево

Хората към този момент са в сигурност, водата се оттича

Той уточни, че през вчерашния ден са образувани спешни групи, които са подхванали дейности за по-бързото оттичане на водите от сериозните сектори до прелелите реки. Днес ще бъдат почистени наносите по пътното платно на отводнените прави.

Въведен е обходен маршрут за прекосяване от Царево към Ахтопол около Тракийския университет - квартал " Василико " и през кръстовището за село Бродилово по главния път, както и назад. Обходът се обследва, би трябвало да се разчисти и до края на деня ще бъде сигнализиран.

Очаква се през днешния ден да бъдат обследвани секторите, които през вчерашния ден са били под вода. Ще бъде обследвано и оборудването над река Караагач на пътя Созопол - Царево.

Свлачището при село Изгрев е почистено и пътят в региона е пристъпен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР