Днес започва да се прилага Директивата относно специалните гаранции за

...
Днес започва да се прилага Директивата относно специалните гаранции за
Коментари Харесай

Нови гаранции за правата на децата в наказателното производство се прилагат в ЕС от днес

Днес стартира да се ползва Директивата по отношение на специфичните гаранции за децата. Тя е последната от шест наставления на Европейски Съюз за гарантиране на процесуалните права на хората в Съюза, като по този метод се подсигурява цялостният набор от права, оповестиха от Еврокомисията.

В допълнение към тези нови права за децата Директивата за гарантиране на достъпа до правна помощ стартира да се ползва на 5 май. Този пакет от правила на Европейски Съюз подсигурява, че в региона на наказателното произвеждане се съблюдават главните права на жителите на Европейски Съюз на заслужено и равно отнасяне, и че тези права се ползват по подобен метод във всички страни членки.

Всяка година в Европейски Съюз против над 1 милион деца биват формирани наказателни производства. Децата са уязвими и се нуждаят от специфична отбрана на всички стадии на производството. Съгласно прилагащите се от през днешния ден нови правила децата следва да бъдат подпомагани от юрист и държани настрана от възрастните, в случай че бъдат изпратени в пандиза. Неприкосновеността на персоналния живот би трябвало да се зачита и следва да се прави аудио-визуален или различен запис на разпитите.

На 25 май 2018 година Общият правилник по отношение на отбраната на данните стартира да се ползва във всички страни членки на Европейския съюз. Европейската комисия е виновна за отбраната на персоналните данни. Всички персонални данни се обработват от Представителствата на Европейската комисия според Регламент (ЕО) номер 45/2001. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР