Днес започна търговията с емисия акции от увеличението на капитала

...
Днес започна търговията с емисия акции от увеличението на капитала
Коментари Харесай

Акциите от увеличението на капитала на Браво Пропърти фонд АДСИЦ вече се търгуват на БФБ

Днес стартира търговията с емисия акции от нарастването на капитала на "Браво Пропърти фонд " АДСИЦ на "Българска фондова борса " АД, оповестиха от борсовия оператор.

Асен Лисев, изпълнителен шеф на сдружението със специфична капиталова цел даде началото на борсовата сесия на "БФБ-София ". Размерът на емисията е 36 050 000 нови акции, като всяка една от тях е с номинална стойност един лев. Книжата на "Браво Пропърти фонд " АДСИЦ към този момент се търгуват на Основен пазар на БФБ, Сегмент Standard. Водещ

Мениджър по предлагането на новите акции от нарастването на капитала на сдружението е "УниКредит Булбанк ". Маркет-мейкър на емисията е капиталовият медиатор "Карол ".

"Браво Пропърти фонд " е акционерно сдружение със специфична капиталова цел, което влага паричните средства, акумулирани посредством издаване на скъпи бумаги, в недвижими парцели (секюритизация на недвижими имоти).

През февруари фондът закупи постройка на стойност 60 млн. лв. с разгърната застроена повърхност от към 14 500 кв. м наоколо до огромен търговски център в София.

"В резултат на сериозния растеж на пазара на недвижими парцели, следим и засилен инвеститорски интерес в бранша. Логично идва и нарастването на капитала на " Браво Пропърти фонд, чието листване е най-значимoто от началото на 2019 година. Убедени сме, че финансовият пазар дава отлична опция за привличане на средства за вложения в недвижими парцели и ще сме очевидци и на последващи листвания от бранша ", означи Иван Такев, изпълнителен шеф на БФБ, при започване на борсовата сесия.

Към момента сдруженията със специфична капиталова цел от бранша на недвижимите парцели, които се търгуват на Основен пазар на БФБ са 13, с пазарна капитализация над половин милиард лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР