Днес започна биологичната рекултивация на старото сметище. Радвам се, че

...
Днес започна биологичната рекултивация на старото сметище. Радвам се, че
Коментари Харесай

Започнаха биологична рекултивация на старото депо край Самоков

Днес стартира биологичната рекултивация на остарялото бунище. Радвам се, че успяхме да приключим един подобен огромен план, с който се усещам персонално зает, заяви кметът на Самоков Владимир Георгиев.

По думите му това е бил ангажимент, стихотворец от него към жителите на общината преди построяването на Регионалния център за ръководство на отпадъците.

„ Условието на програмата, с цел да се провиснал пари за възобновяване на екологичната язва, каквато беше остарялото бунище, бе да имаме построено ново хранилище, съобразено с европейските условия. Днес освен, че имаме един добре работещ и ефикасен Регионален център за ръководство на отпадъците, само че и остарялото хранилище към този момент го няма. Вече е подложен „ финалният щрих ” със затревяването на към този момент рекултивирания терен и единствено след година на това място никой няма да допусна, че е имало бунище “, добавя градоначалникът.

Договорът за осъществяване на строително-монтажни работи за закриване и рекултивация на остаряло хранилище за твърди битови боклуци е подписан през март месец 2020 година Изпълнител е консорциум „ Комунал Лайт Комерс “ с оферта за 1 997 355 лева без Данък добавена стойност. В плана е включена освен техническа, а и биологична рекултивация.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР