Днес за пореден път хората в България са гневни и

...
Днес за пореден път хората в България са гневни и
Коментари Харесай

Денков разпореди на четирима министри да изготвят мерки срещу настъплението на агресията

" Днес за следващ път хората в България са гневни и имат съображение, тъй като сме очевидци на следващото садистично деяние, което е останало неусетно от правосъдната система ", съобщи Денков при започване на днешното постоянно държавно съвещание.

" Шокиращо е както безразличието към непознатата болежка от длъжностни лица, по този начин и гласовете на поддръжка, въпреки и редки към това незаконно действие, които се появиха през последните дни. Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, с цел да пресечем настъплението на експанзията и болката в нашия живот ", добави министър председателят.

Той заяви, че разпорежда на четирима министри -  на правораздаването, на вътрешните работи, на труда и обществената политика и на образованието и науката, да прегледат през идната една седмица това, което не работи в техните системи и да предложат промени, с цел да се промени тази отрицателна наклонност. Те ще би трябвало да отбележат и ограниченията, които не са единствено в региона на държавното управление и които засягат и другите институции.

" Очаквам силите на реда да употребяват мощ тогава и единствено токога, когато е належащо, а в останалото време да бъдат мощ на положителното. Който не схваща разликата няма място в системата на вътрешните работи ", сподели Денков и заключи, че това е което зависи директно от държавното управление.



Премиерът прикани народните представители да одобряват верните закони, които пазят жертвите и не оставят малки врати за изплъзване на насилниците.

" Призовавам правосъдната система - прокурорите и съдиите, да употребяват пълномощията си, с цел да пазят жертвите, а не насилниците. Хората желаят правораздаване, а не незаинтересованост и равнодушие към човешката болежка ", уточни Денков.

Той се обърна и към родителите и учителите: " От вашия персонален образец зависи какви ще израснат нашите деца. Училището е място що се касае за обучение, толкоз и за образование. Една ваша постъпка, която децата ще запомнят за цялостен живот, значи доста повече от 10 урока по морал. "

Отправи призъв и към медиите и известните персони в обществените мрежи, че могат да оказват помощ доста като демонстрират красивото и положителното и не популяризират насилието.

" Колеги политици, нямаме право да се възмущаваме от деянията на принуждение, в случай че ние обществено се държим като нападателни насилници. За жал в последно време това се случва доста постоянно. Нека и ние дадем позитивния образец, който се чака от нас ", добави министър председателят.

Припомняме, че ръководителят на Народното събрание Росен Желязков свика изключително съвещание на Народното събрание на 7 август, понеделник. В дневния ред са промени в Наказателния кодекс и Закона за отбрана от домашното принуждение. Вчера парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи внесоха два общи законопроекта - за промени в Наказателен кодекс и в Закона за отбрана от домашното принуждение. В Наказателен кодекс се предлага да бъдат повишени наказванията за причиняване на междинна и лека телесна щета. Домашното принуждение към този момент да се санкционира освен при брак или общуване на фамилни начала, само че и при интимна връзка, е записано в поправките в ЗЗДВ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР