Днес Volvo Cars обяви, че изцяло новото поколение на седана S60,

...
Днес Volvo Cars обяви, че изцяло новото
поколение на седана S60,
Коментари Харесай

Новото Volvo S60 идва без дизелов двигател

Днес Volvo Cars разгласи, че напълно новото поколение на седана S60, което ще бъде представено публично напълно скоро, ще се трансформира в първата кола на марката, лансирана без съществуването на дизелова модификация.

“Нашето бъдеще е електрическо и ние вече няма да създаваме ново поколение дизелови мотори ”, разяснява Хакан Самуелсон, президент и изпълнителен директор на Volvo Cars. “Постепенно ще премахнем колите с мотори с вътрешно горене, като алтернатива към преминаването към пълната електрификация ще използваме бензиновите хибриди. Новото S60 представлява идната стъпка в този ангажимент ”.

Всички нови модели на Volvo, които компанията ще стартира от 2019 година ще бъдат налични във версии бензинов хибрид, plug-in бензинов хибрид или с изцяло електрическо задвижване. Според очакванията на марката, до 2025 година, чистите електрически автомобили ще образуват до 50% от общите й продажби.

Новото потомство на Volvo S60, което ще бъде пуснато в произвеждане през есента на тази година в новия комплекс на компанията в Чарлстън, Южна Каролина, ще се предлага в началото във версия с четицилиндров бензинов Drive-E мотор, както и в две plug-in хибридни модификации. През следващата година ще стартират и продажби на модела във вид хибрид.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР