Днес върховният административен съд разгледа жалбите срещу решението на ЦИК,

...
Днес върховният административен съд разгледа жалбите срещу решението на ЦИК,
Коментари Харесай

ВАС реши: Гласуваме с машина в неделя

Днес висшият административен съд прегледа жалбите против решението на ЦИК, което бе взето след скандалния отчет на ДАНС, нарочил зам.-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов. Той изясни, че е тествал работата на машини, които няма да бъдат употребявани в изборния развой. 

 

След края на съвещанието на Върховен административен съд жалбоподателите обявиха, че в зала е станало ясно, че претекстове за анулация на решението липсва.  Решенията на ЦИК били " книжовен роман с догатки ", а претекстовете - напълно политически.

 

Пред bTV някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов съобщи, че ключовете от машините се съхраняват в касата на ЦИК, генерирани са пред очите на представители на партиите и са предпазени с паролите на трима от членовете на изборната комисия.

 

Днес ръководителят на ДАНС Пламен Тончев беше изслушан в парламентарната комисия за надзор на службите, с цел да изясни кой е популяризирал отчета на комисията, който се появи в медиите. Коментари след съвещанието съвсем липсваха.

 

Очаквайте детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР