Днес валежите ще продължат, като значителни количества ще има на

...
Днес валежите ще продължат, като значителни количества ще има на
Коментари Харесай

До утре сутрин валежите почти навсякъде ще спрат

Днес преваляванията ще продължат, като обилни количества ще има тук-там в източните региони, където остава в действие и предизвестие от втора степен. Постепенно обаче дъждът ще отслабва и в Югозападна България след обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Максималните температури ще са най-вече сред 10° и 15°.

През нощта места в Северна България и по Черноморието към момента ще има слаби превалявания, само че до на следващия ден сутринта съвсем на всички места ще спрат. Минималните температури в неделя заран ще са от 6° до 11°. През деня облачността ще е забележителна, на изолирани места със слаби валежи. Ще продължи да духа слаб, в източните региони сдържан северозападен вятър.

Максималните температури ще са сред 11° и 16°, по морския бряг на сред 15° и 18°. В утринните часове по северното крайбрежие към момента ще превалява. Вълнението на морето ще отслабне и ще е към 2-3 бала.

В планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг.
Ще духа сдържан вятър от изток-северозток, по високите елементи от северозапад.

И към времето на континента - облачно, прохладно, с превалявания от дъжд и сняг ще бъде в централните и северните региони от Скандинавския полуостров, във Финландия и северните региони от Европейска Русия. Валежи ще има и тук-там в Западна Европа, а слънчево ще бъде в регионите към Алпите. На Балканите превалявания към момента ще има в централната и южната част от Гърция.

У нас през новата седмица времето ще се усъвършенства. В понеделник към момента на обособени места, основно в Стара планина и Рило-Родопския масив, ще има слаби валежи, само че през идващите дни към този момент ще е без превалявания, а дневните температури ще тръгнат нагоре и към четвъртък ще приближават, тук-там и ще надвишават 20°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР