Днес в цяла България ще има протести! Превозвачите излизат на

...
Днес в цяла България ще има протести! Превозвачите излизат на
Коментари Харесай

България е блокирана! Градски транспорт, таксиджии и превозвачи излизат на протест

Днес в цяла България ще има митинги! Превозвачите излизат на улицата - в 9 часа се преустанояват транспортите, в 9.30 стартират протестните дейности. Исканията им, макар " градивния " деалог през вчерашния ден с премиера Петков, остават непроменени: унищожаване на био добавката в горивата, понижаване на акциза с 50% на дизела, одит на тол системата и вдишване на контрола и оперирането й от страната, включване в обсега на тол системата единствено на 2-и клас интернационалните пътища, както и разширението на обсега на субсидираните транспорти, като се включат нерентабилни автобусни линии, които не се подкрепят сега.

Заради огромните митинги Столичната община вкарва промени в организацията на придвижване в София в сряда по отношение на провеждането на митинги, съгласувани по Закона за събранията, митингите и манифестациите, оповестиха от пресцентъра на общината.

Синдикалните организации на работещите в градския превоз на София провеждат митинг с три сборни пункта - кръстовищата " Лъвов мост ", Сточна гара и " Петте кьошета ". Заявеният начален част на пунктовете е 8:00 часа и потегляне от тях в 9:30 часа с осъществяване на шествия.

От 9:30 часа от трите пункта шествията потеглят към Министерството на финансите. Затова се чакат краткотрайни усложнения на придвижването сред 9:30 и 10:00 часа по следните направления:

от пл. " Лъвов мост " по бул. " Кн. Мария Луиза ", бул. " Цар Освободител ", ул. " Г. С. Раковски " ;
от Сточна гара по бул. " В. Левски ", бул. " Цар Освободител ", ул. " Г. С. Раковски " ;
от " Петте кьошета " по бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Г. С. Раковски " ;
В 10:30 часа протестиращите пред Министерството на финансите потеглят към Министерския съвет. Шествието ще е по маршрут: ул. " Г. С. Раковски " - бул. " Цар Освободител " - пл. " Княз Александър I Батенберг " - бул. " Цар Освободител " до пл. " " Независимост ". Между 11:00 и 13:00 часа митингът ще бъде пред Министерския съвет.

Вторият митинг, който ще се организира на следващия ден в София, е на Националния таксиметров профсъюз. Той стартира със събирателен пункт на Южната дъга на Околовръстния път сред бул. " Черни връх " и бул. " България ".

От 07:00 до 22:00 часа се не разрешават престоят и паркирането на пътни транспортни средства на бул. " Кн. Мария Луиза " сред бул. " Тодор Александров " и ул. " Екзарх Йосиф ".

От 09:00 до 22.00 часа се не разрешава придвижването и се позволява паркирането на колите на участниците в митинга в последна дясна лента на пътното платно или локалното пътно платно, като се обезпечат вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на градския превоз и отвън зоните за престрояване на Околовръстен път сред бул. " Черни връх " и бул. " България ", посока бул. " България ".

Само при нужда и по преценка на " Пътна полиция ", от 10:00 до 22:00 часа ще се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по бул. " Кн. Мария Луиза " сред бул. " Тодор Александров " и ул. " Екзарх Йосиф ", като се изключи колите на градски превоз.

За третия митинг, проведен от Камарата на автомобилните превозвачи в България, се вкарват следните промени в организацията на придвижване:

От 07:00 до 22:00 часа се не разрешават престоят и паркирането на пътни транспортни средства, като се изключи рейсовете и камионите на участниците в митинга, както следва:

всички паркинги на пл. " Александър Невски " ;
на бул. " Кн. Александър Дондуков " сред ул. " Злетово " и пл. " Независимост " ;
бул. " Тодор Александров " сред бул. " Христо Ботев " и бул. " Кн. Мария Луиза ".
От 08:30 до 22:00 часа се не разрешава придвижването и се позволява паркирането на рейсовете и камионите на участниците в митинга в двете дейни десни ленти на пътното платно, като се обезпечат вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на всеобщ градски превоз и отвън зоните за престрояване, както следва:

на бул. " Цариградско шосе " в сектора сред Околовръстен път и " 7-ми километър " (пътен възел с бул. " Христофор Колумб " ), в двете посоки;
на бул. " Ботевградско шосе " сред магазин " Джъмбо " и бул. " Владимир Вазов ", в двете посоки;
на бул. " Царица Йоана " сред бул. " Панчо Владигеров " и бул. " Д-р Петър Дертлиев ", посока център, последна дясна лента.
Само при нужда и по преценка на " Пътна полиция ", от 10:30 до 22:00 ще се не разрешава влизането на пътни транспортни средства, като се изключи колите на всеобщ градски превоз, както следва:

бул. " Кн. Александър Дондуков " сред моста " Чавдар " и пл. " Независимост " ;
бул. " Тодор Александров " сред бул. " Кн. Мария Луиза " и ул. " Опълченска ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР