Днес в София ще се проведе пресконференция на тема "Онкологията

...
Днес в София ще се проведе пресконференция на тема "Онкологията
Коментари Харесай

Д-р Хасърджиев: Тази година много често ще се чува за онкология, това е приоритет на европейско ниво

Днес в София ще се организира конференция на тематика "Онкологията в България–действителност и потребност от промени ". Един от участниците в нея е доктор Станимир Хасърджиев, общоприет шеф на Националната пациентска организация и ръководител на Управителния съвет на Българската асоциация за персонализирана медицина:

"Тази година доста постоянно ще се чува за онкология, изобщо за проблемите на онкоболните пациенти. Причината е, четова е приоритет на европейско равнище ". Това съобщи в изявление за предаването "Преди всички " на стратегия "Хоризонт " доктор Станимир Хасърджиев:

"Европейският парламент и Европейската комисия стартираха по този начин наречения Европейски антираков проект. Този антираков проект цели в действителност на равнище Европа да бъдат решени или най-малко да се сложи решението на голям брой проблеми, които съществуват за всички пациенти, освен в България, само че и в цяла Европа. Целта е да се подкрепят страните членки да реформират по този начин системите си, че да може пациентите по-малко да стават пациенти, да има добра профилактика, добър скрининг ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР