Днес в София ще се проведе кръгла маса на тема

...
Днес в София ще се проведе кръгла маса на тема
Коментари Харесай

В София ще се проведе форум за децата на бежанците


Днес в София ще се организира кръгла маса на тематика " Децата на бежанците и мигрантите – визията на обществото за тях ". Организатори са Българският Червен кръст и Държавната организация за протекция на детето. По време на събитието ще бъде показан стартиралият план на БЧК и ДАЗД " Да опознаем другия ", финансиран по фонд " Убежище, миграция и интеграция ".

Също по този начин, въз основата на финансирания от " Terre des hommes " план на БЧК, ще бъдат споделени положителни практики и проблематични аспекти от работата в поддръжка на деца и младежи, настанени в приемателните центровете на Държавна организация за бежанците при Министерски съвет. Целта е да се предизвика деен разговор измежду всички заинтригувани страни във връзка с публичните настройки към бежанците и мигрантите и по-специално към техните деца и по какъв начин със актуалните средства за връзка се влияе за тяхното образуване.

Форумът ще се открие от акад. Христо Григоров, ръководител на БЧК и доктор Елеонора Лилова– ръководител на ДАЗД с интензивно присъединяване на представители на президентството и на държавното управление на Република България, дипломати, както и на ВКБООН и други Неправителствени организации структури. Събитието ще се организира от 11:00 до 12:30 ч. в зала " Музейна” в постройката на БЧК, /бул.”Джеймс Баучер” 76/.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР