Днес в София, а утре в други градове, стартира най-големият

...
Днес в София, а утре в други градове, стартира най-големият
Коментари Харесай

Нови възможности: Започват „Дни на кариерата” за ИТ, комуникации и аутсорсинг

Днес в София, а на следващия ден в други градове, започва най-големият кариерен конгрес „ Дни на кариерата ” за ИТ, връзки и аутсорсинг.

Християн Петков от Job Tiger изясни, че в случай че допреди 21 години подобен вид конгрес се е смятало за разкош, в този момент към този момент се възприема като опция за реклама на работодатели и към този момент е нещо, което е неразделна част от тяхната тактика.

„ Недостигът на личен състав продължава и съществува от много време, само че особено форумът „ Дни на кариерата “ – ИТ, връзки, и аутсорсинг е ориентиран към младежите, които неотдавна са приключили или им следва да приключват в съответните браншове, тъй като самата неофициална конюнктура подготвя опцията да се срещнат с представители на бизнеса и да прескочат тази преграда и терзание от среща с представител на HR отдел в някоя компания и в последна сметка да намерят кариерна реализация “, уточни Петков.

По неговите думи пазарът на труда у нас е постоянен. Регистрирало се е лек спад поради летния сезон, само че през миналия месец има растеж на предложенията съвсем във всички браншове като се изключи хотелиерство и ресторантьорство.

Петков уточни, че огромни международни компании в ИТ бранша афишират заледяване на дейностите си за асортимент и това може да окаже резултат и на пазара в България. На годишна база предложенията за работа в ИТ бранша са намалели с 18% през септември по отношение на година по-рано.

Според Петков в редица компании възнагражденията са се повишили.

„ Голяма част от работодателите осъзнават, че с цел да могат да поддържат стандарта на своите чиновници и те са до някаква степен задоволени от своята работа, би трябвало да усилят заплащането “, разяснява той.

Той означи, че пребиваващите в България украинци понижат с всеки месец, като броят на предложенията, подобаващи за хора с бежански статус се резервира постоянен на към 2200 и 2400 оферти.

„ В края на летните месеци имаше към 6000 украинци почнали работа в България, съвсем половината работят в бранша хотелиерство и ресторантьорство, произвеждане, търговия и продажби, ИТ “, сподели още Петков.

„ Дни на кариерата ” ИТ, Комуникации и Аутсорсинг стартира на 11 октомври в хотел Маринела в София, ще продължи също в Пловдив, Варна и Габрово, като са планувани и онлайн събития.

Повече информация за събитието може да получите .

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР