Днес в щатския Конгрес на Илинойс (където се намира градът

...
Днес в щатския Конгрес на Илинойс (където се намира градът
Коментари Харесай

Българите в Чикаго могат да се гордеят с тази новина

Днес в щатския Конгрес на Илинойс (където се намира градът с най-голяма бг диаспора - Чикаго) ще се гласоподава резолюция за оповестяване на месец март за месец на България.

Ако проекторезолюцията бъде утвърдена и в двете камари на щатския законодателен орган, месец март ще бъде разгласен за месец на България в Илинойс.

Преди няколко дни документът беше импортиран в Конгреса на щата в столицата Спрингфийлд. Специална делегация, която включваше членове на български просветни сдружения и организации, представители на българския бизнес от Чикаго, както и сестрите Антоанета и Диана Стойкови, роднини на основателя на компютъра Джон Атанасов участваха в залата по време на представянето на документа.

В него се отбелязва общото партньорство сред България и Съединени американски щати, както и достиженията на сънародниците ни от остарялата и нова българска емиграция, допринасящи за развиването на обществено-политическия и културния живот на щата.

В Камарата на Конгреса проекторезолюцията бе показана от Джей Хофман, а в щатския Сенат е импортирана от републиканеца Дан Макконки.

Ако през днешния ден бъде призната, това ще бъде самопризнание за забележимото наличие на българската емигрантска общественост в щата Илинойс и в Съединени американски щати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР