Днес, в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова бе

...
Днес, в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова бе
Коментари Харесай

Валидираха пощенска марка с лика на Раковски

Днес, в наличието на кмета на София Йорданка Фандъкова бе валидирана пощенска марка с лика на Георги Сава Раковски. Събитието е част от деянията, с които София отбелязва 200-годишнина от рождението на Георги Стойков Раковски.

Марката е дело на художника Стефан Калапишев и на нея основоположникът на националноосвободителната идеология е изобразен по едно и също време с униформа и с цивилно облекло, с което се акцентира ролята му в основаването на Първата българска легия и ролята му на държавник, обединител и посланик. Марката е отпечатана в тираж 5100 броя, а номиналната и стойност е 0.65 лева

Кметът на София Фандъкова поздрави художника за творбата и употребява случая да напомни част от събитията, в които Столичната община се включва - конкурс за есета и рисунки на деца и възпитаници, отдаден на делото на Георги Раковски, концерт на Софийския духов оркестър на лятната сцена в Борисовата градина и изработването на брошура с подбрани текстове за и от Раковски.

" Като човек, зает с образованието, знам, че точно младежите са тази, които би трябвало да увлечем в описа за славното минало и нашите герои, тъй като те са тези, които ще пазят родовата ни памет ", акцентира кметът Фандъкова.

Делото на Раковски е оня лъч светлина, който чертае пътя освен на нацонално-освободителните ни битки, само че и пътя на следосвобожденска България, сподели още тя.

На събитието участваха, зам. началникът по администрацията и логистиката на Военната академия полковник Емил Янев и Деян Дънешки - основен изпълнителен шеф на " Български пощи ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР