Днес в Пресклуб “България“ президентът на БФ Джудо доц. д-р

...
Днес в Пресклуб “България“ президентът на БФ Джудо доц. д-р
Коментари Харесай

Федерацията по джудо връчи премии от 12 000 лева на Ивайло Иванов и Атанас Герчев

Днес в Пресклуб “България “ президентът на БФ Джудо доцент доктор Румен Стоилов и вицепрезидентът Даме Стойков връчиха 2 награди в размер общо на 12 000 лева за триумфа на Европейските игри в Минск. Средствата са обезпечени от спонсори на федерацията, чието управление дава финансов тласък за всеки извоюван орден от огромно интернационално съревнование за мъже и дами, за юноши и девойки. Носителят на сребърен орден в кат. 81 кг Ивайло Иванов получи 8000 лева, за старши треньора Атанас Герчев бяха приготвени 4000 лева, които неговият играч ще му съобщи, защото наставникът отсъства от страната.
 Наградиха Ивайло Иванов за сполучливото показване на Европейските игри @@@

С достижението си в беларуската столица най-класният ни джудист стана и вицешампион на Стария континент, защото в надпреварите на татамито Игрите бяха по едно и също време и европейско състезание. На финала българинът бе преодолян в последните секунди с вадзари от белгиеца Мазе, който сграбчи купата. " В джудото е по този начин, един миг взема решение срещата “, разяснява Даме Стойков, изявен някогашен народен играч в тежка категория. „ Бях прекомерно спокоен. Изгубих за миг централизация. Нямах захват и той влезе “, е равносметката на Ивайло.
 Наградиха Ивайло Иванов за сполучливото показване на Европейските игри @@@

След къса отмора от няколко дни, Ивайло към този момент е подготвен да се приготвя за Световното състезание в края на август в Токио. Предстои му шампионат Гран При в Будапеща и по-късно лагер. От 5 август ще тренира в Белград дружно с джудисти от Балканските страни. Твърде късият период от 2 месеца сред Европейското състезание (Европейските игри в Минск) и Световното състезание изключително затрудняват задачата за обикновено възобновяване и по-късно задоволително гладко увеличение на физическите натоварвания, акцентира доцент Стоилов. Много деликатно треньорът Ат. Герчев ще възнамерява тренировките, добави още президентът на федерацията.
 Наградиха Ивайло Иванов за сполучливото показване на Европейските игри @@@

От предходната есен насам, когато бе определено новото управление на федерацията, Ивайло позлатява или посребрява всяко свое присъединяване на шампионатите от най-голям сан – Голям шлем и Гран При, които са и олимпийски квалификации за Токио следващата година. Със сребърния орден в Минск най-хубавият ни джудист на практика си е обезпечил олимпийската квота. “Дори да не се състезавам до Олимпиадата, няма да изляза от първите 16 в международната класация, което ми резервира място за присъединяване в Токио 2020 “, сподели европейският сребърен медалист в кат. 81 кг. “Целта е да бъде измежду първите 8, с цел да е измежду поставените “, посочи доцент Стоилов. “Освен това, на надпреварите се поддържа положителната форма и си в час с конкуренцията. На тренировките е напълно друго “, добави Ив. Иванов. ФОТОГАЛЕРИЯ от конференцията ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР