Днес в обръщение влизат две нови еврови банкноти - с

...
Днес в обръщение влизат две нови еврови банкноти - с
Коментари Харесай

Нови банктноти от 100 и 200 евро влизат в обръщение

Днес в послание влизат две нови еврови банкноти - с номинал 100 и 200 евро. Удобни за потребление и доста добре предпазени против подправяне - това, съгласно специалисти, са главните им характерности. Още за символиката в банкнотите в идната минута.


Тези банкноти са последните от серията Европа, която ЕЦБ показа през септември предходната година. Финансовата институция от време на време обновява копюрите за запазване и отбрана от подправяне. Новите издания са с огромен номинал - 100 и 200, със самоуверен дизайн и решени в ярки цветове, както се вижда в фрагменти, снимани в италианска банка, където камери се позволяват доста рядко.
Тон Руус, дирекция " Банкноти ", Европейска централна банка: Разбира се, най-важното е, че банкнотите по-трудно могат да бъдат подправени. Защото ние желаеме, първата ни задача, е да бъде мъчно да се фалшифицират.
Серията е кръстена на митичната принцеса Европа. Всяка банкнота е снабдена с неин портретен воден знак, който ясно се вижда на светлина. Купюрите разполагат и с т.нар, смарагдовозелено число: когато банкнотата се наклони, блестящото число в долния ляв ъгъл се вижда резултатът на движещата се нагоре-надолу светлина, а цифрата трансформира цвета си от смарагдовозелен в тъмносин. Както и със сателитна холограма - това е нов предпазен детайл. Разположен е в горната част на сребристата линия и при надолнище се вижда самобитно придвижване на признака на еврото към номинала.

Банкнотите са доста комфортни за работа и за хора със зрителни проблеми, тъй като в тях са вградени характерни детайли, разнообразни за обособените купюри.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР