Днес в Казанлък бяха спасени две кучета, изхвърлени в шахта.

...
Днес в Казанлък бяха спасени две кучета, изхвърлени в шахта.
Коментари Харесай

Спасиха две кучета, изхвърлени в 10-метрова шахта в Казанлък

Днес в Казанлък бяха избавени две кучета, изхвърлени в шахта. Самата акция продължи не повече от 15 минути. Животните са настанени в центъра на " Енимал Хоуп " в Казанлък. Организацията от години оказва помощ на животни в неволя, търси и намира хора милеещи за ориста на бездомничетата.

Двете кучета са минимум от два дни в тази шахта, която е доста дълбока. Хората, живеещи наоколо, непрекъснато ги чували да плачат. За да бъдат избавени, подават сигнал до организацията " Енимал Хоуп ". От там търсят подпомагане на телефон 112, само че пожарната работа отхвърля да помогне. Затова дружно със чиновници на община Казанлък подхващат дейности по изваждането на кучетата. Със специфична стълба съумяват да стигнат до тях и да ги спасят.

" За жал това са следващите изхвърлени животни в тази шахта. Към момента виждам, че едното е много зле, може би са майка и дете, не знам. Едното е по-зле, другото е малко по-добре, само че отиваме в клиниката да забележим каква е обстановката с тях ", споделя Ивелина Недкова.

Хората, живеещи в региона, споделят, че шахтата стои отворена от години. Те упорстват да се подхващат ограничения, тъй като крие доста рискове.

" Може би от 20 години е отворена. Опасност има доста да падне някое дете вътре, не дай си боже, след това не може да се оправим. Но би трябвало да се затваря ", споделя един от живущите в региона.

А избавените кучета са настанени в рехабилитационния център на " Енимал Хоуп " - Казанлък, където ще поемат грижите за тях.

Вижте повече във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР