Днес в късния следобед беше съобщено за установени 6 нови

...
Днес в късния следобед беше съобщено за установени 6 нови
Коментари Харесай

У нас: Регистрираните с коронавирус вече са 41

Днес в късния следобяд беше обявено за открити 6 нови случая на ковид у нас, а по-късно за още 4. От Националната референтна лаборатория оповестиха за четири нови позитивни проби. Така общият брой на записаните към днешна дата в България случаи на Covid-19 към този момент е 41.

При направените през днешния ден проби са доказани 6 нови случая на ковид в България, заяви ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски на постоянния брифинг във ВМА. Всички те са в София, като двама от тях са родственици на към този момент признати във ВМА пациенти.

Към днешния ден са изследвани 157 проби в София, във Варна - 9, в Стара Загора - 17. Във Варна и Стара Загора всички проби са негативни.

Във ВМА са доказани 5 като позитивни и една проба в Националната лаборатория, където се чака удостоверение на още 9 проби, разясни проф. Мутафчийски.

Възрастовите групи са разнообразни, посочи проф. Мутафчийски, като при някои от пациентите може да се наблюдава доста ясно връзката. Двама от тях са родственици на към този момент признати пациенти във ВМА. Други изникват напълно ненадейно, само че имат недоволства.

" Във ВМА има 9 пациенти с ковид, с недоволства и със приблизително тежко положение. В " Пирогов " са двамата умряли, само че късно нощес се удостовери един случай в болница " Свети Наум " и е трансфериран в " Пирогов ", в действителност там има един доказан. Пет са в Белодробната болница, които на следващия ден в случай че им се потвърди първа негативна проба, ще бъдат въдворени в домашна карантина. Въдворени, тъй като в случай че я нарушат, знаете какво е наказването съгласно Наказателния кодекс. Винаги сме казвали, че тези пациенти нямат клинични недоволства. Трима са в Плевен и двама в Габрово. В света 149 000 са случаите. В Гърция следим доста деликатно ситуацията. Изграждаме математически модели, с цел да можем да забележим тук по какъв начин ще се развият обстановките. Засега считаме, че сме към момента ниско в кривата ", сподели проф. Мутафчийски.

По-рано през днешния ден беше доказано и за втора жертва на ковид. В " Пирогов " умря 74-годишният мъж, който беше настанен там в тежко положение. През седмицата умря и 66-годишната му брачна половинка, която също беше инфектирана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР