Днес в Градска библиотека Паисий Хилендарски в Асеновград директорът на

...
Днес в Градска библиотека Паисий Хилендарски в Асеновград директорът на
Коментари Харесай

В Асеновград валидираха пощенска марка с лика на Паисий Хилендарски

Днес в Градска библиотека " Паисий Хилендарски " в Асеновград шефът на Районно ръководство " Южен централен район " на " Български пощи " Диана Ранчева пусна в приложимост издание на тематика " 300 години от рождението на Паисий Хилендарски ".
 
 В Асеновград валидираха пощенска марка с лика на Паисий Хилендарски В Асеновград валидираха пощенска марка с лика на Паисий Хилендарски Източник: Община Асеновград
В формалната гала по валидирането взеха присъединяване доктор Христо Грудев – кмет на община Асеновград, ръководителят на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев, шефът на Исторически Музей Иван Дуков и шефът на Градската библиотека Милена Марковска.
 
Д-р Грудев показа пред присъстващите: " Чест е за община Асеновград да валидираме марка с лика на Паисий Хилендарски в нашата библиотека, която също носи името на му. Тази година се навършват 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, 260 години от написването на История Славянобългарска и 60 години от канонизирането на Отец Паисий. На територията на нашата община Паисий Хилендарски се тачи доста. Имаме две учебни заведения и едно читалище, носещи неговото име. Има легенда, която споделя, че Паисий Хилендарски е приключил житейския си път тук в Асеновград. Дали е по този начин историците ще се изкажат с времето. Има някаква символика в това, че Паисий Хилендарски приключва житейския си път тук и тук стартира пътя по света с марката с лика на Отец Паисий. Смятам, че Асеновград заслужава валидирането на тази марка да стартира точно от тук ".
 
 Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев Източник: Община Асеновград
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР