Днес в Европейския съюз влязоха в сила нови по-твърди мерки

...
Днес в Европейския съюз влязоха в сила нови по-твърди мерки
Коментари Харесай

В ЕС влязоха в сила нови мерки срещу тероризма и престъпността

Днес в Европейския съюз влязоха в мощ нови по-твърди ограничения в битката против престъпността и тероризма . 28-те страни членки ще подобрят сигурността с по-ефективно шерване на информация, осведоми Агенция Франс Прес.

Новите правила, които укрепват Шенгенската осведомителна система, би трябвало да оказват помощ на граничарите и правоприлагащите организации , а също по този начин да дават по-голяма протекция за изчезнали деца и инвалиди , се споделя в известие на Европейската комисия.

Сега страните членки са задължени да предизвестяват при всички случаи на тероризъм, с цел да се понижат възможностите на обвинените да се възползват от слабостите в Шенгенската осведомителна система.

До края на идната година Европол също ще бъде осведомен при всички случаи на тероризъм , което ще спомогне за основаване на цялостна мрежа в Европа.

Днес ние затваряме значима междина в сигурността на Европейски Съюз , разгласи еврокомисарят за миграцията Димитрис Аврамопулос.

Той разясни, че страните членки ще бъдат задължени да вкарат предупредителни известия при тероризъм в Шенгенската осведомителна система.

Всеки, който съставлява опасност, към този момент не би трябвало да остава неусетен, добави еврокомисарят.

Новите правила няма да нарушават регулациите на Европейски Съюз за отбрана на персоналните данни.

През 2017 година Шенгенската осведомителна система съдържаше съвсем 79 милиона сигнала и осъществените в нея информации от органите надвишават пет милиарда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР