Днес в часовете до обяд над по-голямата част от страната

...
Днес в часовете до обяд над по-голямата част от страната
Коментари Харесай

Слънчево и горещо в Източна България, по-хладно в останалата част от страната

Днес в часовете до обяд над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево, само че следобяд още веднъж на доста места, основно в Западна и Централна България, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, от север. Максималните температури ще са в необятни граници, от 25° до 34°.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна сутринта по южното крайбрежие, където ще има превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици. Ще духа сдържан, най-вече североизточен вятър. Максималните температури ще са 27 - 29°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна, с повече слънце до обяд. Главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици. Ще са краткотрайно интензивни, в обособени региони обилни по количество. Ще духа слаб вятър, най-вече от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 15°.

В четвъртък и петък превалявания и гръмотевици ще има на доста места в страната, покачва се и вероятността за местни интензивни феномени и за обилни количества през нощта против петък и в петък, основно в Централна България. Температурите ще продължат да се намаляват и оптималните в петък ще са от 20 - 22° тук-там в Северна България до 28 - 30° на юг.

В събота от запад преваляванията краткотрайно ще намалеят като обсег и активност, само че облачността ще се задържи най-вече забележителна, а температурите - по-ниски от нормите за началото на септември.

В неделя по-късно денем в северозападната част от страната още веднъж се покачва вероятността за превалявания и гръмотевична активност. Температурите едва ще се покачат.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР