Днес в Бутан празнуват национален празник. Това е най-щастливата държава

...
Днес в Бутан празнуват национален празник. Това е най-щастливата държава
Коментари Харесай

В най- щастливата държава празнуват днес

Днес в Бутан честват народен празник. Това е най-щастливата страна на света, в която има даже министерство по въпросите за националното благополучие.

Четирите правилото, които кралят на Бутан е наследил от своя татко, са запазване на околната среда, природосъобразно развиване, запазване на достоверната просвета и умно ръководство. Благодарение на това Бутан съумява да се оправи с бедността, а 75% от територията на страната е останала залесена. От тях повече от една четвърт са предпазени територии и национални паркове. Будизмът, който е съществена вяра в Бутан, също е една от главните аргументи за това локалните да се усещат щастливи, спокойни и в естетика. След като преди няколко години открили, че все по-малко в страната медитират, въвели наложителна медитация в учебните заведения - по 10 минути всеки ден. Тук всеки четвъртък е разгласен за пешеходен ден, с което се цели понижаване на автомобилното придвижване, шума и замърсяването. През 2012 година Бутан разгласи желанията си да се трансформира в първата страна в света със 100% биоземеделие.

Бутан не е евтина дестинация за туризъм. Правителството събира високи такси за влизане и престой в страната (задължително се заплащат по 250 $ дневно на човек в мощен сезон и 200 $ в невисок сезон. Има и годишен предел на броя на чужденците. Целта е да се опазят културата и природата на страната от всеобщия туризъм.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР