Днес в Бургаска област и по крайбрежието жегата ще е

...
Днес в Бургаска област и по крайбрежието жегата ще е
Коментари Харесай

Кметът на Карнобат въведе мерки срещу жегата, през целия ден ще раздават вода

Днес в Бургаска област и по крайбрежието жегата ще е непоносима, избягвайте да се разхождате на открито и да се излагате на слънце

Кметът на Карнобат Георги Димитров вкара в действие спомагателни ограничения поради предстоящите високи температури през днешния ден. Винаги при положение на изключителна конюнктура Карнобат е даван за образец и още веднъж и през днешния ден се уверяваме, че там администрацията работи. За 26 юли Национален институт по метеорология и хидрология издаде предизвестия от трета степен „ червен код “ за рисково високи оптимални температури към и над 42° в 7 области от страната (Бургас, Пазарджик, Пловдив, Русе, Сливен, Хасково и Ямбол).

В тази връзка, на 26 юли, в община Карнобат се вкарват следните ограничения, поради предстоящите високи температури:
-  в разкритите пунктове ще продължи раздаването на минерална вода/ гратис!!!
 - чиновниците в общинските структури/ Оперативна програма ”БКРД ” и Претоварва станция за отпадъци-Карнобат/, които правят активност навън, ще са с работно време до 12 часа.
 - през целия ден ще се прави ободряване на улиците.

 Индексът за пожароопасност демонстрира оптималната степен /червена/, което е причина за възникването на горски и полски пожари. От ГДПБЗН са дадени спомагателни инструкции до районните дирекции за ПБЗН за повишение готовността при пораждане на изключителни обстановки.
 

" Призовавам за нараснало внимание, изключително при работа навън, при съблюдаване на разпоредбите и нормите за сигурност. Препоръчително е, в часовете след 11 часа, когато температурата на въздуха се чака да доближи 40 градуса, да се заобикаля излизане на открито ", предизвести кметът на Карнобат Георги Димитров.

Днес в Бургаска област и по крайбрежието жегата ще е непоносима, избягвайте да се разхождате на открито и да се излагате на слънце.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР