Днес в 18.30 ч. пред сградата на ОД МВР Пловдив

...
Днес в 18.30 ч. пред сградата на ОД МВР Пловдив
Коментари Харесай

Стотици полицаи се събраха на протест в Пловдив, настояват за по-високо заплащане

Днес в 18.30 ч. пред постройката на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив се организира районен митинг на СФС Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . В митинга участваха чиновници от всички дирекции на Министерство на вътрешните работи от територията на област Пловдив  -  гранична полиция, национална полиция, пожарна, жандармерия, БДС и други.

Припомняме, че от СФС Министерство на вътрешните работи желаят нарастване на главните заплати с 20 % и се афишират срещу следващата промяна " на парче ". Според участниците в митинга, такава промяна без авансово извършен разбор и разискване със синдикалните организации няма да има позитивен резултат както върху чиновниците в Министерство на вътрешните работи, по този начин и върху жителите на страната.

Пред камерата на Plovdiv24.bg , ръководителят на синдикална организация на служителите на реда, Тони Янчев изясни, че още веднъж провеждат митинг, тъй като разговорът с министерството куца. Той показа, че има огромни проблеми, които би трябвало да се вземат решение дълготрайно. Като доста значим проблем регистрират здравното обслужване на чиновниците, тъй като чиновниците на системата на Министерство на вътрешните работи имат лична болница, само че втора поредна година не са осъществявани постоянни профилактични прегледи. Още по-важно е, че сърдечно-съдовите проучвания не са включени в тези прегледи. Искането за заплатите остава и служителите на реда споделят, че ще продължат с митингите, до момента в който не бъде осъществен диалог с министерството.  От думите на протестиращите разбираме, че заплащането на нощния труд е съвсем смешно и то е 1 лв/час.

Служителите споделят, че бюрократичната тежест се ускорява и се употребява човешки запас, вместо да бъде построена автоматизирана система.  заплащането за нощния труд е съвсем смешно 1 лв/час.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР