Днес, утре и в четвъртък ни очакват рекордни горещини. Това

...
Днес, утре и в четвъртък ни очакват рекордни горещини. Това
Коментари Харесай

Времето през юли: Очаква се дъждовете да бъдат повече от нормалното за сезона

Днес, на следващия ден и в четвъртък ни чакат рекордни горещини. Това съобщи в „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев.

„ Изпращаме юни месец като топъл, нищо че беше 10 градуса на 1 юни, компенсирахме. Имаше и много превалявания, само че настъпва време за море. Това, че събота и неделя чакаме захлаждане по Черноморието, не значи, че непрестанно ще бъде облачно и няма да има време за плаж “, разяснява специалистът.

Климатологът изясни, че от понеделник времето ще бъде съвършено, температурата на морската вода ще бъде към 23 градуса. „ От събота и неделя настава едно по-спокойно във връзка с топлината време. Няма да има крещящи горещини “, уточни още той.

Проф. Рачев съобщи, че през юли ще бъде горещо в цяла Европа, единствено в България се чака леко захлаждане. Той успокои, че разликата ще бъде с към градус по-ниска спрямо останалите страни на Стария континент.

Според него температурите у нас през юли ще бъдат в границите на естественото. Очакват се обаче повече дъждове от общоприетото за сезона.

Проф. Рачев разяснява и времето в Москва, където жегите бяха последвани от мощна стихия: „ Там е много равно, мина един леден фронт, както при нас, единствено че там беше сносно изразен. Това не е за първи път, съвсем през година такива стихии стават в Москва “.

Той посъветва хората при мощна гръмотевична стихия да не излизат на открито, тъй като летящите предмети се трансформират в шрапнели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР