Днес украинският президент Володимир Зеленски благодари на американския си колега

...
Днес украинският президент Володимир Зеленски благодари на американския си колега
Коментари Харесай

Военна помощ на САЩ за Украйна прехвърли 16 млрд. долара

Днес украинският президент Володимир Зеленски благодари на американския си сътрудник Джо Байдън по време на телефонен диалог за " продължаващата военна и финансова поддръжка ", откакто Вашингтон разгласи нова доставка на оръжие за Киев.

Двете страни разискаха " спомагателните наказания (и) обстановката на бойното поле ", откакто Съединените щати обявиха, че ще провиснал 625 млн. $ военна помощ за Украйна, се показва в изказване на страницата на Зеленски във Фейсбук.

" Благодарен съм на президента на Съединените щати и на целия американски народ за продължаващата отбранителна и финансова поддръжка ", съобщи Зеленски.

" С наслаждение чух думите на президента Байдън, че нашите военнослужещи въодушевяват целия свят, нашият народ въодушевява целия свят ".

В диалога Байдън сподели на украинския си сътрудник, че още 625 млн. $ военна помощ, в това число четири многоцелеви ракетни установки HIMARS, са на път, оповестиха от Белия дом.

Украйна към този момент разполага с 16 от системите HIMARS, които се смятат за едно от най-ефективните средства в арсенала ѝ, до момента в който прозападната страна се бори против огромната осеммесечна съветска инвазия. Байдън удостовери, че администрацията му ще " продължи да поддържа Украйна, до момента в който тя се пази от съветската експанзия, толкоз дълго, колкото е належащо ".

Държавният департамент заяви, че общата сума на помощта, изпратена на Украйна от началото на нашествието на 24 февруари, към този момент надвишава 16,8 милиарда $.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР