Днес цяла България има пълното право да се гордее от

...
Днес цяла България има пълното право да се гордее от
Коментари Харесай

България над всичко! Сълзи от радост в очите на Тони Костадинова

Днес цяла България има цялостното право да се гордее от постигнатото от българската състезателка по спортна пукотевица Антоанета Костадинова. Тя завоюва първото отличие както за себе си, по този начин и за цялата страна от Олимпийските игри в Токио.

Тя съумя да завоюва второто място при стрелбата на 10 метра. За страдание българката не съумя да се оправи с участничастката от съветския олимпийски комитет Виталина Патарашкина за златото, само че и среброто наподобява изцяло задоволително. Това е и първи орден за България в спортната пукотевица от 2004-а година насам. Тогава, за последно, Мария Гроздева се качи на почетната стълбица като представителка на този спорт, печелейки олимпийската купа в Атина.

Антоанета Костадинова е десетата ни медалистка в спортната пукотевица, като се подрежда измежду популярните си прародители Величко Величков, Любчо Дяков, Петър Запрянов, Таню Киряков, Весела Лечева, Мария Гроздева, Диана Йоргова, Нонка Матова и Емил Милев. Тя е първата медалистка на България в спортната пукотевица през XXI век, друга от Гроздева и Киряков, с които се свързват и най-скорошните триумфи на олимпийски игри в този спорт.

Тони сподели желязна централизация по време на конкуренцията, а това ѝ заслужи сребърния орден. Тя сподели, че това значи доста както за самата нея, по този начин и за цяла България. Нашето момиче не спря да плаче от наслада по време на награждаването.

Честито, Антоанета! Направи ни извънредно горди с огромния си триумф!

An indescribable moment...
— #Tokyo2020 (@Tokyo2020)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР