Днес тържествено бе открит Корпус 2 на МБАЛ „Света София“.

...
Днес тържествено бе открит Корпус 2 на МБАЛ „Света София“.
Коментари Харесай

Ново медицинско бижу! Откриха Корпус 2 на МБАЛ „Света София“

Днес тържествено бе открит Корпус 2 на МБАЛ „ Света София “.

Това е един план с идея, осъществен от екип експерти, отдадени на призванието да лекуват, да подаряват нов живот, да избавят болните и хората в потребност. Масивната 8 етажна постройка, погледната от птичи взор, прилича белите дробове в човешкия организъм, посредством който медицината „ диша “ по нов, актуален и съвременен метод.

Корпус 2 е естествено продължение на работещата близо 13 години болница и се намира в непосредствена непосредственост до МБАЛ „ Света София “.

Най-новото здравно украшение разполага с нови, супермодерно обзаведени 7 операционни зали, хемодиализен център, приют за възрастни хора, реанимация, 393 болнични кревати. Ще бъдат застъпени съвсем всички медицински специалности.

Постиженията на здравната технология, които са съчетани със модерна и уютна постройка, естествено притеглят български лекари, които работят в чужбина, да се върнат и лекуват в родната си страна и в МБАЛ „ Света София “.

На покрива на Корпус 2 е ситуиран енергиен център, който включва всички уреди за действия свързани с климатизация, вентилация и топлопроизводство, като за задачата се употребяват газови термопомпи. „ Зелената “ болница разполага и с 10 места за електроавтомобили със станции за зареждане.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР