Днес своят личен повод празнува заместник-председателят на СДС д-р Янко

...
Днес своят личен повод празнува заместник-председателят на СДС д-р Янко
Коментари Харесай

Семейството на СДС-Варна и приятели: Честит да сте, д-р Янко Станев!

Днес своят персонален мотив чества заместник-председателят на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев.
Д-р Станев е колоритна и основна фигура в политическия, публичен и обществен живот на Варна.

Повече от 34 години на политическата сцена, приносът му за градежа и израстването на Варна е безмерен.

Редакцията на ДНЕС+ събра мемоари, случки и поздравления от хората на СДС-Варна и другари.

Ето какво споделиха и насочиха към своят водач и другар:

" Познавам лекар Станев още преди да се срещнем. Има такива хора. Те дори не знаят, че съществуваш, а ти знаеш всичко за тях.. Не помня по какъв начин се запознахме. Баща ми го познаваше. Но и до през днешния ден си припомням по какъв начин един ден дойде  вкъщи да ни ревизира с кръщелницата му, дали учим за изпит. И тъй като беше привечер, а родителите ми са ме учили, че от у дома човек гладен не би трябвало да си потегля, аз го попитах дали е гладен, като си мислих, че ще откаже с думите " Не, благодаря, само че бързам. " Но той седна на дивана в хола и сподели: " Бих хапнал ". Незнам дали можете да си визиите какво терзание изпитах в този миг, тъй като вкъщи нямаше нищо за ястие (времената бяха такива). Отворих хладилника, а там - четвърт кисела зелка и две яйца. Ужас! Набързо овкусих зелето и изпържих яйцата, а от самото начало си повтарях " Дано да се сети, че има някоя значима среща! "   Разбира се, усетил терзанието ми сподели, че по-вкусни пържени яйца не е ял. Днес, Докторът ме познава по-добре от мен самата.  А аз съм му дала обещание, че някой ден отново ще му изпържа яйца като от преди тридесет години. "

Бистра Спасова- заместител кмет на регион " Владислав Варненчик "

" На 05.04.2015г беше Лазаров ден. На една българска трапеза  в с. Цонево, спазвайки всички ритуали и неизбежните за Съюз на демократичните сили препирни и инатлък, поставихме основите на едно мъжко и почтено другарство!

Гостите ядоха печено агне, ние се карахме за бъдещето на Съюз на демократичните сили и Варна! Честит рожден ден, Докторе! Бъди какъвто си!!! Наздраве!!! "

Веселин Василев, заместник-кмет на регион " Приморски " и градски секретар на СДС-Варна

" Не мога да отделя съответна преживелица, само че постоянно съм бил очевидец, след отправени забележки към работата на някой сътрудник, Доктора, закачливо ухилен, само че със сериозен взор да споделя:

" Е, какво да създадем...следва дълга глътка тютюнев пушек..., има тресчици за дялане индивида, само че е от нашите и му знаем кусурите. А както добре знаем, нашите хора са по-добри от другите, тъй че ще намерим метод да работим дружно! "

Докторе, постоянно съм се възхищавал от способността ти да събираш хората! Жив и здрав бъди! "

Желез Железов, ръководител на общинската конструкция на СДС-Варна

" Изключителен патриот и покровител младежите да остават в България, неуморно работещ за решение проблемите на Варна град и региона. Човекът, станал причина и способствал като Кмет да бъде издигнато първото ново учебно заведение и поща след 10 ноември. "

Коста Владимиров, регионален ръководител на СДС-Варна и зам-кмет на община Провадия

" Ето и от мен една доста радостна преживелица всред всички радостни. И по този начин през един летен ден преди към 25 години, потегляме с доктор Станев за София  през Пловдив. Сменяме се по пътя с шофирането и преди Карнобат кара той. По едно време вика: " защо те разхождам и теб да си губиш времето " и сви към гарата. Хайде, вика, прибирай се да си почиваш и ме изсипа баш на коловоза. Голяма забава. Понеже съм роден с шанс, трен за Варна имаше единствено след седем часа. Ей подобен майтапчия е и по тази причина не съм спирал да си го обичам към този момент повече от 33 години. От сърце му поисквам Честит рожден ден! Да е жив и здрав още дълги години, все по този начин деятелен, безрезервен и занимателен. "

Антон Чанев, ръководител на структурата на Съюз на демократичните сили в регион " Владислав Варненчик "

" Тук през далечната 1994 година, получавам значими житейски упътвания и уроци от доктор Станев. Да е жив и здрав доста, доста години. Обичаме го всички безпределно. Честит рожден ден! "





Детелина Чанева

" Честит рожден ден! Много здраве, щастливи дни и шанс. За човек като вас, знаеш и можеш, поисквам да постигнете задачите, които сте си сложили. "

доцент доктор инж. Медиха Хамза, народен представител от СДС-Варна в 49-то Народно заседание

" ЧРД, остарели приятелю! Макар и побелели, дано бенефиса, който следва е най- сполучливият ти мандат и направиш хората на Варна малко по-щастливи по този начин, както се чувствахме, като деца. Прегръщаме те- твой другар безконечен Ники Патиланчев "

доцент Николай Евтимов, общински консултант в сегашния локален парламент на Варна, част от групата Съюз на демократичните сили и ВОЛЯ за Варна

" 1997година. Властта е в ръцете на Иван Костов, Добрин Митев се готви да ръководи Варна, а аз съм в политически остракизъм. С един другар сядаме в битово заведение в региона на " Ален Мак ". Поръчваме си и си приказваме за нещата от живота. Бяха бурни и прочувствени години. Такива към този момент нямам доверие, че ще има скоро. В това време влизат две забавни дами - едната светлокоса, другата тъмнокоса. Загледах ги, и в този миг виждам след тях с напета стъпка да влиза доктор Янко Станев. Тогава го познавах като кмет на " Владиславово " и изтъкнат социалдемократ, какъвто бях и аз тогава. Той в БСДП, аз в СДП. Изчаках ги да се настанят в едно скътано сепаре и по-късно отивам да го поздравя. Той беше от дребното хора, които тогава имаха лична " войска " в Съюз на демократичните сили - Варна. Истински водач. Поглеждам го в очите, притискам крепко десницата му, споделям че ми е прелестно да го видя в компанията на такива чаровни дами,пожелавам прелестно изкарване и се сготвям да потеглям. В този миг доктора споделя на дамите - " Това момче, един ден ще бъде от ръководителите на Съюз на демократичните сили Варна ". Стана ми прелестно,честно казано, благодарих и се върнах на моята маса. Когато тръгвахме, видях че компанията беше в приповдигнато въодушевление, а двете дами слушаха деликатно някаква история, която разказваше доктора. Годините от този момент си минават и отпътуват, само че този спомен ми остава в съзнанието, тъй като тъкмо тогава в този интервал, разбрах какво значи думата същински другар. Днес, да си естествен мъж и да обичаш дамите, стартира да става нещо изключително, на фона на джендъризма, който стартира да се шири у нас. Затова, да е жив и здрав Доктора, да се радва на Живота и да бъде себе си. Бог да го пази! "

Юрий Колев, регионален секретар на СДС-Варна

" Докторе, резервира упоритостта, с която преследваш задачите си, смелостта, с която атакуваш новите провокации и вярата, с която посрещаш всяко ново тестване. Затова те обичаме всички! "

Тодор Колев, шеф Дирекция ЕООС към община Варна

" Жив и здрав да си, Докторе! Остани си все по този начин същински и твърдоглав, резервира силата и доброжелателността си. "  

Стефан Станев, общински консултант от Съюз на демократичните сили

" Пожелавам ти доста, доста здраве. Винаги е било и ще бъде най-важното! Бъди все такъв- намиращ сили в себе си да се бориш и работиш за всички хора. И откровено ти искам да намираш повече време за себе си "

Валентин Станев
Редакцията на ДНЕС+ сервира своите най-искрени пожелания за здраво здраве и доста още персонални и професионални триумфи! Честит празник, доктор Станев!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР