Днес светът е по-различен, така че много хора могат да

...
Днес светът е по-различен, така че много хора могат да
Коментари Харесай

Георги Бърдаров: Голяма част от съвременните будители не желаят да афишират и да придобиват публичност

Днес светът е по-различен, тъй че доста хора могат да бъдат будители, които да нямат нищо общо със сферата на обучение, на просвета, на литература, а просто такива, които способстват за обществото със своята активност. Аз познавам доста такива хора, които не са известни, само че в действителност са будители тъкмо с активността, която вършат. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " писателят и академични учител Георги Бърдаров във връзка Деня на националните будители.

" Всеки един човек, който си гледа съзнателно работата и способства за обществото през днешния ден е будител. Хубаво да се дава сцена на тези хора, защото те би трябвало да бъдат като модел за младите. Аз приказвам доста с моите студенти, които считат, че има недостиг навръх такива смислени модели, които би трябвало да проверяват, а те имат голяма нужда от това нещо. Доста изтъркано и погрешно факсимиле е, че младите не се интересуват от нищо, че нямат предпочитание за развиване. Точно противоположното е – нямат тъкмо тия модели за подражателство, които да са смислени за тях. Сега различен е въпросът, че огромна част от тези модерни будители, самите те не желаят да обявяват и да получават гласност. Те го вършат, тъй като това е тяхното вътрешно разбиране ", обърна внимание Бърдаров.

По думите му будителят като всеки един интелектуалец и човек на словото и творчеството, би трябвало да бъде коректив на всяка една власт: " Независимо за къде по света става въпрос и кой е на власт надлежно. Така че това за мен е директната релация будител-власт, въпреки и в подобен подтекст ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР