Днес сутринта ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд

...
Днес сутринта ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд
Коментари Харесай

Краткотрайни превалявания и повишение на температурите се очаква днес

Днес сутринта ще бъде най-вече слънчево, само че още преди обяд ще стартира да се развива купеста, основно над Западна и Централна България - купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд тук-там ще превали временен дъжд, допустимо е да прегърми. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се покачат още малко и оптималните ще са сред 17° и 22°, в София - към 19°.

В планините още преди обяд ще стартира да се развива купеста, над масивите в Западна и Централна България - купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд тук-там ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над към 2200 метра - от сняг, съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 5°.

В понеделник ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Във вторник ще бъде слънчево, а температурите едва ще се покачат. В сряда и четвъртък ще се заоблачи и на доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии, в обособени региони интензивни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР